Kendine özgü dondurma, tahin helvası, börek ve diğer ürünleriyle mesleğini üç kuşaktır sürdüren ZAMORA ilk iş yerini 1940 yılında hizmete açmıştır. Zamora ismi, kurucusu Mustafa Yaşa’nın futbolculuk döneminde dünyanın en ünlü kalecisi İspanyol Zamora’ya olan benzerliği nedeni ile ortaya çıkmıştır. O yıllarda dondurma sütü büyük kazanlarda hazırlanıp kömür ateşinde pişirildikten sonra, tuzla buzla soğutulmuş fıçılarda karıştırılarak yapılırdı.
Günümüzde ise bu işlemler teknolojininde yardımı ile tamamen hijyenik ortamda el değmeden hazırlanmaktadır. Zamora Dondurması denince akla ilk gelen o benzersiz yanıksı tadıdır. Zamora’nın diğer çeşitleri de en az yanıksı dondurması kadar lezzetlidir.
Bu güzel tadı; çeşitlerinde kullandığı gerçek çikolata ve doğal meyvelerle hazırlamaktadır. Bir diğer önemli etkide yapımında kullanılan sahlepin kalitesidir.
Zamora isminin hafızalarda yer etmesinde ki en önemli etkenlerden bir diğeri ise kış aylarında ürettiği enfes tahin helvasıdır. Her ne kadar günümüzde helva tüketimi azalmış olsada abu eski tadı sofralarımıza sunmaya devam etmektedir.
1976 yılında ürünlerine Talaş Böreği ve Sütlü Tatlı çeşitlerini ilave etmistir. Kurucusu Mustafa Yaşa 1989 yılında hayata gözlerini yumduktan sonra mesleği oğlu Hüseyin Yaşa ve torunu Mustafa Yaşa aynı titizlikle devam ettirmektedir.
Zamora üretim ve satış faaliyetlerini Antalya’da bulunan şubeleriyle devam ettirmektedir….