Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla Menteşe'deki orman yangını 20. saatinde

Muğla Menteşe'deki orman yangını 20. saatinde

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangını 20'nci saatine girerken, yangını kontrol altına almak için hava araçları ve yer ekipleri aralıksız çalışıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarında 7 Eylül Cumartesi günü saat 12.50 civarında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın, Sarnıç-Akbük arasındaki vadide 2 noktada ve Sarnıç ile Çatak Bağyaka Mahallesi arasında 1 noktada olmak üzere toplam 3 noktada etkisini sürdürüyor. Gece boyunca devam eden müdahaleler, sabah saatlerinde hava araçlarının da devreye girmesiyle daha da yoğunlaştı.

Hava Araçları Sıkça Sorti Yapıyor

Yangınla mücadele, 20'nci saatine girerken 6 uçak ve 16 helikopter ile havadan devam ediyor. Sarp arazideki yangına müdahalede zorlanan yer ekipleri, vadinin kenarlarında konuşlanarak yangının ilerlemesini engellemeye çalışıyor. Özellikle bölgede saat 10.00 civarında beklenen rüzgar öncesi, hava araçları sıkça sorti yaparak alevlerin önünü kesmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yer Ekipleri Sarp Arazide Zorluk Yaşıyor

Yangının etkili olduğu alanın sarp ve erişimi zor olması nedeniyle yer ekipleri, yangına doğrudan müdahalede güçlük çekiyor. Bu nedenle, yangın söndürme çalışmalarında hava araçlarının rolü büyük önem taşıyor. Yer ekipleri, bölgedeki orman yolları ve vadi kenarlarında yangının yayılmasını önlemek için stratejik noktalara yerleştirildi.

Orman Genel Müdürü ve Vali geceyi sahada geçirdi

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ve Bölge Müdürümüz Mustafa Ülküdür ile birlikte yangına müdahale eden ekiplere yerinde koordine etti. Yangın bölgesinde bulunan ve koordinasyon merkezinden çalışmaları takip eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, söndürme çalışmalarıyla ilgili Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi aldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane 8 Eylül Pazar

Antalya nöbetçi eczane 8 Eylül Pazar