Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Gezegenler tanıtıldı

Gezegenler tanıtıldı

Antalya Bilim Merkezi’nin 7’den 77’ye hitap eden gözlem şenliğine katılanlar, Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleyip gök cisimleri hakkında bilgi aldı

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gezegenler tanıtıldı

Dokuma Park’taki Antalya Bilim Merkezi’nin düzenlediği gözlem şenliğine katılanlar, Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleyip gök cisimleri hakkında bilgi alıyor. Her yaşa hitap eden ve hava durumu uygun olunca 2 haftada bir tekrarlanan gözlem şenliği etkinliklerine, yaklaşık 200 kişi katılıyor. Kepez Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Antalya Bilim Merkezi Müdürü Selim Tıraş, gözlem şenliği öncesinde bilim merkezinin diğer eğitsel etkinlikleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Kepezde-gozlem-senligi_2

Bahçeye kurulan 4 adet yarı profesyonel teleskop önüne davet edilen Antalyalılar, merkezin astronomi eğitmenleri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz ve Hakan Uzakara ile birlikte gözlemleme yaptı. Gözlem esnasında meraklı olanlara gök cisimleri hakkında bilgiler verildi. Takım yıldızları, gezegenler gibi geceleri görünen gök cisimlerinin konumları gösterilerek, keşfedilmemiş evrenin büyüklüğü hakkında fikir sahibi olunması amaçlanıyor.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
​​​​​​​Korfbol milli takımı dünya şampiyonasında

​​​​​​​Korfbol milli takımı dünya şampiyonasında