Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da portakal üreticileri fiyatlardan rahatsız!

Adana'da portakal üreticileri fiyatlardan rahatsız!

Türkiye’nin narenciye ihtiyacının 3’te 1’ini karşılayan Adana’da portakal hasadı sürüyor. Üreticiler fiyatların düşüklüğünden yakındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da portakal üreticileri fiyatlardan rahatsız!
KAYNAK: İHA

Adana, Türkiye'nin narenciye ihtiyacının önemli bir kısmını karşılarken, portakal hasadı büyük bir verimle devam ediyor. Ülkede toplam 580 bin dönüm olan portakal tarım alanları içerisinde, Adana'da geçen yıla göre yüzde 10 artışla 145 bin dönümde üretim yapılmakta. Bu yıl dönüm başına ortalama 4 ton verim elde ediliyor. Bahçede fiyatlar 3 ile 4 lira arasında değişiyor. Üreticiler geçen yıl 8-10 lira olan fiyatların bu derece düşmesi üreticileri zor durumda bıraktı.

Adana'da portakal üreticileri fiyatlardan rahatsız Maliyetleri anca kurtardık

İhraç ediliyor

Adana'nın ilçesi Yüreğir'de yetişen erkenci portakallar, sadece Türkiye'de değil, Rusya, Doğu Avrupa ve Suudi Arabistan gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Bahçede fiyatlar, 3 ila 4 lira arasında değişiklik gösterirken, bu yılki rekoltenin yüksek olması memnun eden tek durum.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana'da 15 Ekim'de başlayan erkenci portakal hasadının yanı sıra 15 Kasım'da Washington cinsi portakalın hasadına da başlandığını belirtti. Bu portakalların Ukrayna, Rusya, Suudi Arabistan ve birçok Avrupa ülkesine gönderildiğini dile getirdi.

Adana'da Portakal Üreticileri Fiyatlardan Rahatsız Maliyetleri Anca Kurtardık

Geçen yıl 8-10 liraydı

Hasat sırasında konuşan Başkan Doğan, 'Fiyatlar 3 ile 4 lira arasında değişmekte. Geçen sene portakal fiyatı 8-10 liraydı ama bu sene fiyatlar düşük' dedi. Doğan ayrıca, maliyetleri bir nebze olsun karşılamak adına devlet tarafından sağlanan 1 lira DFİF desteğinin önemine değindi.

Adana'da Portakal Üreticileri Fiyatlardan Rahatsız Maliyetleri Anca Kurtardık

'Portakalın kilosu en az 5 lira olmalı'

Portakal fiyatlarının en az 5 lira olmasını beklediklerini ifade eden Doğan, 'Mısır ve Yunanistan bizim rakiplerimiz. Onların girdi fiyatları daha düşük olduğu için bazı ülkeler onları tercih ediyor. Çiftçi ve tüccar portakaldan bu sene umduğunu bulamadı' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Dans Topluluğu Tüm Madalyaları Topladı!

Muratpaşa Dans Topluluğu Tüm Madalyaları Topladı!