Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Yılancı Kemal'den Yılanlara Nasihat! "İnsanlardan Uzak Dur"

Yılancı Kemal'den Yılanlara Nasihat! "İnsanlardan Uzak Dur"

Hatay'ın Payas ilçesinde ‘Yılancı Kemal’ olarak tanınan ve yaşam alanlarına giren yılanları yakalayan Kemal Başer, yakaladığı bir yılana verdiği "İnsanlardan uzak dur" nasihati ile tebessüm ettirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılancı Kemal'den Yılanlara Nasihat! "İnsanlardan Uzak Dur"
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Payas ilçesinde ‘Yılancı Kemal’ olarak tanınan ve yaşam alanlarına giren yılanları yakalayan Kemal Başer, yakaladığı bir yılana verdiği "İnsanlardan uzak dur" nasihati ile tebessüm ettirdi. Yaz aylarının gelmesi ve havaların aşırı ısınmasıyla yılanlar, doğada, yollarda, bahçelerde ve evlerde görülmeye başlıyor. Haşere ilaçlama işi yapan Kemal Başer, insanların yaşam alanlarına giren yılanları yakalamasıyla biliniyor.

A W241179 01

Karayılanı Doğaya Salarken Yaptığı Konuşma Gülümsetti

Bölgede ‘Yılancı Kemal’ olarak bilinen Başer’in, yakaladığı bir karayılanı doğaya bırakırken yaptığı konuşma cep telefonu kamerasına yansıdı. Başer, yılanı salarken “Karayılan, sen zararlı değilsin ama insanlar senden daha tehlikeli” dedi. Doğaya bırakılan karayılan kısa bir süre sonra gözden kayboldu.

A W241179 02

“İnsanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyorum”

Yılanlara verdiği nasihatle tebessüm ettiren Kemal Başer, “İşim gereği sürekli sahadayım. Haşereler, zehirli böcekler ve sürüngenlerle iç içe olduğum için bu konuda bilgim var. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum; evlerine yılan girdiğinde gidip yılanı yakalıyorum. Yılanlarla uğraşmayı seviyorum ve doğayı, hayvanları çok seviyorum. Yılanlara karşı ön yargı var, insanlar gördükleri bütün yılanları öldürüyor. Ben de bu yılanların öldürülmemesi için mücadele veriyorum ve zehirsiz yılanları insanlara tanıtmaya çalışıyorum. Halk arasında bana ‘Yılancı Kemal’ demeye başladılar” dedi.

A W241179 03

Yılancı Kemal'e Güvenen Halk

Payas ilçesinde yaşayan Burak Gökoğlu, “Kendisi yılanlar hakkında çok bilgili. Evlerimize giren veya yol kenarında duran yılanlar gördüğümüzde direkt Yılancı Kemal aklımıza geliyor ve onu çağırıyoruz. Yılanların zehirli olmadığını açıklayıp, doğaya bırakıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İskenderun Körfezi'nde Hortum Paniği

İskenderun Körfezi'nde Hortum Paniği