Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Glütensiz Yemek Yarışması: 13 şehirden aşçılar katılacak

Glütensiz Yemek Yarışması: 13 şehirden aşçılar katılacak

Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ulusal glütensiz yemek yarışması düzenlenecek. 13 ilden gelen aşçılar katılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Glütensiz Yemek Yarışması: 13 şehirden aşçılar katılacak
KAYNAK: İHA

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde glütensiz yemek yarışması heyecanı yaşanacak. Çayırova Belediyesi ve Çayırova Glütensiz Yaşam Derneği'nin katkılarıyla düzenlenecek olan yarışma, 18 Eylül Çarşamba günü Çağdaşkent Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. 13 ilden gelen aşçılar, glütensiz yemeklerle yeteneklerini sergileyecek ve glüten hassasiyeti olan bireylerin beslenme konusunda karşılaştığı zorluklara dikkat çekilecek.

Yarışmanın Amaçları

Yarışmanın ana hedefi, çölyak hastalığı ve glütensiz beslenme konularında farkındalık oluşturmaktır. Glütensiz beslenen bireylerin yanı sıra tüm vatandaşlara çölyak'ı tanıtmak, farkındalığı artırmak ve glütensiz besinlere erişimi kolaylaştırmak amaçlanmaktadır. Yarışmaya Kocaeli, İstanbul, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Aksaray, Konya, Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Kütahya, Adıyaman ve Uşak illerinden glütensiz yaşam derneklerinin başkanları ve aşçıları katılacak.

Yarışma Detayları

Çağdaşkent Sosyal Tesisleri'nde saat 14.00'te başlayacak olan yarışma, çölyak hastalığı konusunda ses getirmesi beklenen bir etkinlik olacak. Aşçılar, glütensiz gıdalarla hazırladıkları yemeklerle yeteneklerini gösterecek ve yarışmanın büyük bir ilgi görmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aronya hasadı başladı! Kilosu 200 lira

Aronya hasadı başladı! Kilosu 200 lira