Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Van Gölü'nde Çekilme Limanları Tehdit Ediyor!

Van Gölü'nde Çekilme Limanları Tehdit Ediyor!

Van Gölü'nde yaşanan su çekilmesi, limanları tehlikeye sokuyor. DETAYLAR...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Van Gölü'nde Çekilme Limanları Tehdit Ediyor!
KAYNAK: İHA

Van Gölü'nde küresel iklim değişikliğinin etkisiyle kıyı şeridinde yaşanan suların çekilmesi, göldeki limanları kullanılamaz hale getiriyor.

Limanların Durumu

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü, yaklaşık 10 yıldır küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan buharlaşma nedeniyle sularının çekilmesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu durum, başta balıkçı limanları olmak üzere limanların kullanımını olumsuz etkiliyor. Yetkililer, limanlarda derinleştirme çalışmaları yaparak balıkçılık faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor.

A W159767 01A W159767 03A W159767 05

Uzman Görüşleri

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü Havzası'nın kapalı bir havza olmasının dezavantajları olduğunu belirtti. Göldeki çekilmenin, limanlara giriş çıkışları zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca iklim değişikliğinin, suların buharlaşmasına ve dolayısıyla küçük göllerin kurumasına neden olduğunu vurguladı.

A W159767 02

Gelecek Endişeleri

Uzmanlar, yapılan derinleştirme çalışmalarının kısa vadede çözüm getirebileceğini ancak uzun vadede limanların göl seviyesinin düşmesiyle tekrar kullanılamaz hale gelebileceğini belirtiyorlar. Havzanın yaşadığı yağış ve buharlaşma dengesizliği, göldeki su seviyesinin düşmeye devam edeceğini gösteriyor.

A W159767 04A W159767 06A W159767 07

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş'ten altın ve gümüş için uyarı

İslam Memiş'ten altın ve gümüş için uyarı