Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Sivaslı çiftçinin büyüttüğü dev pancarlar görenleri şaşkına çevirdi

Sivaslı çiftçinin büyüttüğü dev pancarlar görenleri şaşkına çevirdi

Sivaslı çiftçi Yakup Çoban, doğal gübre kullanarak ekimini gerçekleştirdiği şeker pancarlarını hasat ettiğinde, normal boyutlardan üç kat daha büyük, mutfak tüpü kadar dev pancarlarla karşılaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivaslı çiftçinin büyüttüğü dev pancarlar görenleri şaşkına çevirdi
KAYNAK: İHA

Geleneksel kimyasal gübre yerine hayvan gübresi kullanarak verim artışına ulaşan Çoban, hasat sırasında ortaya çıkan bu olağanüstü büyüklükteki pancarları görenleri şaşırttı. Bir tanesi 11 kilogram, diğeri ise 9 kilogram ağırlığındaki dev pancarlar, bölgedeki çiftçiler arasında konuşulan bir konu haline geldi.

Yakup Çoban, Nisan ayında ekimini gerçekleştirdiği şeker pancarlarının, doğal yöntemlerle yetiştirmenin verimini ortaya koymaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Hasadın tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Çoban, "Söküm için bize tarih veriyorlar, biz de o tarihte başlıyoruz. 1 aydır pancar ile uğraşıyoruz ve hasadımızın sonuna yaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Çoban, pancar sökümü sırasında beklenmedik sürprizle karşılaştıklarını belirterek, "Her zaman bu kadar büyük pancarlarla karşılaşmıyoruz. Geçen yıl benzer bir durum yaşanmıştı, ancak bu seferkiler daha da büyük. Bu durumu sosyal medyada paylaşarak çiftçi arkadaşlarıma teşvik etmek istedim. Biz, suni gübre yerine hayvan gübresi kullanarak verimi artırmaya çalışıyoruz. Rabbim nasip etti. Geçen yıl 10 kilogram civarında üretim yapmıştık. Bu sefer biri 12 buçuk kilogram civarında diğeri ise 11 kilogram ağırlığındaydı. İkisi de mutfak tüpü kadar büyük. Ancak tarlada beklediği için şu an kilosu bir miktar azaldı" dedi.

AW074885_07AW074885_06AW074885_04AW074885_05AW074885_03AW074885_02AW074885_01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fethiye’de Balaban krizi

Fethiye’de Balaban krizi