Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Kırmızı pancarlı musakka tarifi! Kırmızı pancarlı musakka nasıl yapılır?

Kırmızı pancarlı musakka tarifi! Kırmızı pancarlı musakka nasıl yapılır?

Kat kat dizilmiş sebzeler ve onları örten leziz beşamel sosuyla, musakka tarifinin hafifliği ve lezzetiyle herkesi büyüler. İşte herkesin bayılacağı pancarlı musakka tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırmızı pancarlı musakka tarifi! Kırmızı pancarlı musakka nasıl yapılır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Kat kat dizilmiş sebzeler ve onları örten leziz beşamel sosuyla, musakka tarifinin hafifliği ve lezzetiyle herkesi büyüler. Özellikle kalabalık sofralar için ideal olan bu pratik yemek, tepside kolayca hazırlanabilir. Bugünkü musakka tarifimizde birbirinden lezzetli malzemeler bulunuyor! Pancar, patates, patlıcan, domates, kuru soğan ve çeşitli taze otlar ile baharatlar, harika bir karışım oluşturuyor. Bu enfes harcın üzerini klasik beşamel sos ile kapladıktan sonra, fırına verilen musakka, üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir ve servise hazır hale gelir.

Sebze yemekleri arasında benzersiz bir lezzet sunan bu musakka tarifi için, hemen mutfağa adım atalım!

Pancarlı

Pancarlı musakka tarifi

Malzemeler 

Harcı İçin:

  • 2 adet pancar
  • 10 adet mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 litre süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Pancarlı Musakka

Pancarlı Musakka Tarifi

Patatesleri kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin. Patlıcanları da soyulmadan orta kalınlıkta halka halka dilimleyin. Kızartmak üzere patates ve patlıcan dilimlerini sıvı yağda kızartın, ardından kenara alıp dinlendirin.

İç harç için pancarı, mantarı, soğanı ve sarımsağı çok ufak küpler halinde doğrayın. Geniş bir tavada önce zeytinyağını, ardından soğan ve sarımsağı ekleyin. Yumuşayana kadar soteleyin. Mantarları ve pancarları ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Tüm suyu buharlaşan sebzelerin üzerine domates püresi, sıcak su ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.

Beşamel sos için küçük bir sos tenceresinde tereyağını ve unu kavurun. Kavrulan karışıma azar azar soğuk süt ekleyip sürekli karıştırın. Sos bir taşım kaynadıktan sonra baharatları ekleyip ocaktan alın.

Orta boy kare bir fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos koyun ve yayın. Üzerine bir kat patates dizin. Patateslerin üzerine pancarlı sostan bir miktar koyun ve üzerine kızarmış patlıcan dilimlerini yerleştirin. Patlıcanların üzerine pancarlı sos ve beşamel sos ekleyin. Kalan patatesleri dizin, üstlerini kalan pancarlı sostan kaplayın ve son olarak patlıcanları ekleyin. Tüm tepsiyi beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.

200 derecelik fanlı fırında peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen musakkayı tezgahta 20 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13 Yaşındaki Çocuk Tetrisi Yendi!

13 Yaşındaki Çocuk Tetrisi Yendi!