Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay Kırıkhan'da cenaze yemeği geleneği son buldu

Hatay Kırıkhan'da cenaze yemeği geleneği son buldu

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde muhtar, cenaze evlerinde yemek verilmemesi kararı alarak taziye yemeği geleneğini sona erdirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay Kırıkhan'da cenaze yemeği geleneği son buldu
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Camuzkışlası Mahallesi'nde, muhtarlık seçimlerinde 460 farkla kazanan Murat Yılmaz, göreve geldikten sonra dikkat çeken bir karara imza attı. Mahallede taziye evlerinde verilen yemeklerin cenaze sahiplerine büyük bir yük oluşturduğunu belirten Yılmaz, mahalle sakinlerinin fikrini alarak bu uygulamayı kaldırdı. 'Cenaze evinde yemek yenmez. Bundan dolayı 3 günlük taziye yemeği kaldırılmıştır' yazılı afişi asarak, bu geleneğe son verdi.

A W214910 02 Result

'Cenaze Evinde Yemek Yenmez, Yemek Götürülür'

Çoğunluğun kararıyla taziye yemeğini kaldıran muhtar Murat Yılmaz, kararın arkasındaki düşünceyi şöyle açıkladı: 'İnsanlar acılarıyla mı uğraşsın yoksa yemekle mi? Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür. Bu yüzden taziye yemeğini tamamen kaldırdık. Allah'ın izniyle bundan sonra böyle devam edecek. Yüzde 90 herkesin kararını aldık ve böyle bir karar verdik. Bu afişi 1 ay önce astık ve bu süre zarfında mahallemizde kimse vefat etmedi. İlk cenazede de bu karar uygulanacak.'

'Dinimizde Yeri Yoktur ve Hatta Günahtır'

Mahalle imamı Süleyman Geçici, taziye yemeklerinin dini bir gereklilik olmadığını vurguladı: 'Taziye yemekleri, 3 günlük olması nedeniyle mekruhtur. Dinimizde yeri yoktur ve hatta günahtır. Cenaze sahiplerine ağır bir yük teşkil eder. Uzaktan gelenler için verilebilir ama bu artık bir gelenek haline gelmiştir ve cenaze sahiplerine hem maddi hem de manevi olarak büyük bir yük oluşturur. Mahallemiz için çok güzel bir karar oldu. Bu kararın diğer köyler için de örnek teşkil etmesini diliyorum' şeklinde konuştu.

A W214910 03 Result

'Bu Yazı Asıldıktan Sonra Köyümüze Cenaze Gelmez Oldu'

Afişin asılmasının ardından mahallede kimsenin ölmediğini belirten mahalle sakini Resul Babayiğit, 'Muhtarımızın aldığı bu kararı hepimiz uyguluyoruz ve çok da güzel bir karar. Bu yazıyı asalı bir ay oldu ve bu süre zarfında köyümüze cenaze gelmedi. Normalde haftada bir kişi ölüyordu. Muhtarımız bu yazıyı astıktan sonra kimse ölmüyor. Bunun için çok seviniyoruz. Muhtarımızın bu kararı için kendisini tebrik ediyoruz' ifadelerini kullandı.

A W214910 01 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor'da Teenage Hadebe Dönemi Sona Erdi

Konyaspor'da Teenage Hadebe Dönemi Sona Erdi