Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Galeriler Yaşam Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi

Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi

Enes Erdem Yüksel (25), 5 yıl önce ailesiyle yaşadığı tartışma sonrası evden kovuldu. Kahramanmaraş’tan yola çıkan Yüksel, bu süreçte çalıştığı yerlerde biriktirdiği parayla gerekli ekipmanları aldı ve tam zamanlı gezgin olarak yola düştü. 5 yılda 70 şehir ve 7 ülke gezdikten sonra Yüksel’in 71’inci durağı Diyarbakır oldu.

Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 1
/ 8
Enes Erdem Yüksel, gezilerine Akdeniz bölgesinden başladığını belirtti. Kahramanmaraş’tan hareket ettikten sonra Adana, Osmaniye ve Mersin üzerinden devam etti. 
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 2
/ 8
Mersin’de Akdeniz’i ilk kez gördüğünü ifade eden Yüksel, bu deneyimin kendisine yolculuğa devam etme gerekliliğini hissettirdiğini söyledi. 
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 3
/ 8
'Yıllarca yaşamadığım şeyleri birkaç ay içinde yaşayınca, yaşanılması gereken hayatın bu olduğunu anladım' diyen Yüksel, her geçen gün yeni deneyim ve insanlarla tanışmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 4
/ 8
Yüksel, Türkiye dışında 7 ülke gezdiğini ve şu ana kadar Sırbistan, Gürcistan, İran, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ'ı ziyaret ettiğini açıkladı. 
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 5
/ 8
Yüksel, Türkiye dışında 7 ülke gezdiğini ve şu ana kadar Sırbistan, Gürcistan, İran, Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ'ı ziyaret ettiğini açıkladı. 
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 6
/ 8
Otostopla gidemediği yerlere uçakla gidip, bölgeleri ve köyleri gezdi. 'Gürcistan’ı 1 buçuk, 2 ay gezdim. Türkiye’ye dönüp Doğubayazıt üzerinden İran’a geçtim. 87 gün boyunca 45’ten fazla şehre girdim' diyen Yüksel, Arnavutluk ve Karadağ’da da keyifli deneyimler yaşadığını ifade etti.
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 7
/ 8
Enes Erdem Yüksel, yolculuk sırasında paraya ihtiyacı olmadığını, çoğunlukla otostop yaparak kalacak yer bulduğunu ve karnını doyurduğunu belirtti. 
Evden kovulunca gezgin oldu: 7 ülke 70 şehir gezdi 8
/ 8
Sırtında uyku tulumu, hamak ve diğer gerekli malzemeleri taşıdığını vurgulayan Yüksel, 5 yıldır yolda olmanın neyin yük olup neyin yük olmadığını anlamasına yardımcı olduğunu söyledi.  Ailesinin evden kovmasının kendisine yeni fırsatlar sunduğunu ve 'İyi ki kovdular' diyecek şeyler yaşadığını ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 Ağustos 2024 Günlük Burç Yorumları

9 Ağustos 2024 Günlük Burç Yorumları