Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Doğu Ekspresi Yaklaşıyor: Bakanlıktan Acente Uyarısı!

Doğu Ekspresi Yaklaşıyor: Bakanlıktan Acente Uyarısı!

'Turistik Doğu Ekspresi' biletleri hala satışta! İlk sefer 11 Aralık'ta, unutulmaz bir tren yolculuğu için yerini ayırt. Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doğu Ekspresi Yaklaşıyor: Bakanlıktan Acente Uyarısı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Doğu Ekspresi seferlerinin başlamasına sayılı günler kala, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin 'Doğu Ekspresi' biletlerini yanıltıcı bir şekilde 'Turistik Doğu Ekspresi' gibi pazarladığına dikkat çekildi. Bakanlık, vatandaşları bu konuda uyarmış ve bu tür eylemlerde bulunan acentelerin bireysel satış kanallarından alınan biletlerin iptal edileceğini, ayrıca söz konusu acentelerin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bildirileceğini belirtti.

shutterstock-1586479141

Vatandaşlardan, Ankara ile Kars hattındaki seyahat planlamalarında 'Doğu Ekspresi' ve 'Turistik Doğu Ekspresi' trenleri arasındaki farka dikkat etmeleri istendi. Günlük seferlerle 1.300 kilometrelik Ankara ile Kars güzergâhında 53 istasyonda duran 'Doğu Ekspresi', pulman ve kuşetli vagonlardan oluşuyor ve biletleri bir ay öncesinden bireysel satışa sunuluyor. Bu tren için herhangi bir seyahat acentesinin turistik amaçlı tren turu satış yetkisi bulunmuyor.

Turizm amaçlı özel bir tren olan 'Turistik Doğu Ekspresi', Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günleri ve Kars'tan çarşamba, cuma, pazar günleri hareket ederek Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği ve Sivas'ta yaklaşık 3'er saatlik duruşlar yapıyor. 'Turistik Doğu Ekspresi' bilet satışlarının yaklaşık yüzde 35'i TCDD Taşımacılık tarafından bir ay öncesinden bireysel satışa sunulurken, diğer vagonların satış hakları TÜRSAB tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verildi.

dogu-ekspresi-2

‘DOĞU EKSPRESİ’ BİLETLERİNİ ‘TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ TURU’ GİBİ SATIYOR

Bakanlık açıklamasında, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından 'Doğu Ekspresi' biletlerinin turistik amaçlı satış haklarının herhangi bir seyahat acentesine verilmediği vurgulanarak, www.tcddtasimacilik.gov.tr web sitesinde 'Turistik Doğu Ekspresi' için bilet satış yetkisi olan seyahat acentelerinin ilan edildiği ve bu dışındaki acentelere güvenilmemesi gerektiği ifade edildi.

dogu-ekspresi-en-iyi-tarih-1536x1024

Bakanlık, etik mesleki ilkelerine aykırı olarak vatandaşı yanıltmaya yönelik hareket eden acentelerin bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceğini ve bu acentelerin TÜRSAB'a bildirileceğini belirtti. 'Turistik Doğu Ekspresi' için yetkili seyahat acentelerinin tur paketlerinde sunulan hizmetlere göre fiyatlandırma yaptığı ve TCDD Taşımacılık'ın sadece seferden sorumlu olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boğazına kadar toprağa gömüldü! İtfaiye ekipleri kurtardı

Boğazına kadar toprağa gömüldü! İtfaiye ekipleri kurtardı