Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Çöpü Bio Briket'e çeviriyor vatandaşlar ısınıyor

Çöpü Bio Briket'e çeviriyor vatandaşlar ısınıyor

Konyaaltı Belediyesi, çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek, parklardan ve yol kenarlarından topladığı bitki atıklarını bio briket adı verilen bir yakıta dönüştürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çöpü Bio Briket'e çeviriyor vatandaşlar ısınıyor
KAYNAK: Konyaaltı Belediyesi / Bülten

Bu yenilikçi projenin temel amacı, ilçe genelindeki vatandaşlara ve seralarda kullanılmak üzere çiftçilere çevre dostu bir ısı kaynağı sağlamak.

Atıkların Dönüşüm Süreci
Belediye ekipleri, topladıkları bitki ve ağaç atıklarını öncelikle kuruması için bekletiyor. Ardından, kuruyan atıklar, ısı değerine göre ayrıştırılarak üretim atölyesinde öğütülüp sıkıştırma işleminden geçiriliyor. Bu işlemlerin ardından elde edilen bio briketler, çiftçilere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere depoda muhafaza ediliyor.

Konyaaltı'ndan dar gelirliye yakacak desteği (9)

Belediye Başkanı Semih Esen'in Açıklama yaptı
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bitki atıklarından elde ettikleri bio briketin kaliteli bir yakıt olduğunu belirtiyor. Ayrıca, bu yenilikçi yakıtın ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ve çiftçilere dağıtıldığını ifade ederek, "Atıkları geri dönüştürerek çevremizi koruyoruz ve vatandaşlarımızın kış aylarını rahat geçirebilmelerine katkıda bulunuyoruz" diyor.

Çiftçiler Memnun Oldu
Seralarda çalışan çiftçiler, Konyaaltı Belediyesi'nin sağladığı bio briket desteğinden memnun. Seralarını ısıtmak için odun ve kömür kullanmanın zahmetli ve maliyetli olduğunu söyleyen çiftçi Rıfat Irız, belediyenin ücretsiz olarak sağladığı bio briketlerle kış aylarını daha rahat geçirebildiklerini ifade ediyor. Irız, belediyeye teşekkür ederek, bu desteğin kendileri için büyük bir avantaj olduğunu vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alkollü sürücü otoparkta yayaya çarptı

Alkollü sürücü otoparkta yayaya çarptı