Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Yaşam Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı!

Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2021 yılında meydana gelen büyük orman yangınlarının üçüncü yılı dolayısıyla, bölge halkı yaşadıkları travmaları ve yangın sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 1
/ 7
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Armutalan Mahallesi'nde 29 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 9 bin 52 hektarlık alanı etkileyen büyük orman yangınları, Marmaris'in neredeyse tüm mahallelerinde büyük tahribata yol açtı. 
Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 2
/ 7
Yangının üçüncü yılında, bölge halkı o günleri ve yaşadıkları travmaları, 'Hala rüyalarımızda görüyoruz, çok ciddi travmalar yaşadık, umarım aynısını bir daha yaşamayız' sözleriyle dile getirdi.
Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 3
/ 7
Yangının ardından, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlükleri tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları, yangın bölgesindeki alanların yeniden yeşermesini sağladı. 
Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 4
/ 7
Özellikle İçmeler Mahallesi'nde, yangının izlerini silmek için vatandaşlar gönüllü ağaçlandırma çalışmalarına başladı. İçmeler Mahalle Muhtarı ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş, bu süreçte büyük çaba sarf etti.
Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 5
/ 7
13 yaşındaki Melek Bayri, yangın sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Yangın başladığında 10 yaşındaydım. Her şey o kadar hızlı gelişti ki, korkmuştum. Bu yıl arkadaşlarımla ağaç dikimlerine katıldım ve bu çalışmalara büyük bir mutluluk duyuyorum.' Bayri, yangın güvenliği hakkında uyarılarda bulunarak, özellikle mangal ve izmaritlerin yangına yol açabileceğini belirtti.
Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 6
/ 7
Yangınların ardından Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği'ni kurarak, ağaçlandırma çalışmalarına öncülük eden Ali Demirtaş, yaşananları şu şekilde özetledi: 'Yangın günü bir cehennem gibi bir ortamdaydık. İlk yıl 10 binin üzerinde ağaç diktik ve şu ana kadar toplamda 30 binin üzerinde ağaç diktik. Ayrıca, milyonlarca tohumu toprakla buluşturduk. Hep birlikte fidan dikim seferberliğine katılalım.'
Büyük Marmaris yangınlarının üçüncü yılı! 7
/ 7
Marmaris'te turizmci olarak çalışan Nevcihan Eren, yangınların ardından yaşadıkları travmayı ve iyileşme sürecini paylaştı: 'Yangın başladığında hemen tedbirler aldık, ancak alevler her şeyi sardı. Yangından sonra, Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği'ni kurarak ağaç dikimlerine başladık. Kasım ayında fidan dikme etkinliklerimize tüm aileleri davet ediyoruz.'
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 Temmuz Günlük Burç Yorumları

30 Temmuz Günlük Burç Yorumları