Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Bugün ne pişirsem? 23 Haziran yemek tarifleri

Bugün ne pişirsem? 23 Haziran yemek tarifleri

Akşam yemekte ne pişireceğini bilemeyenler için yemek önerileri ve 23 Haziran yemek tarifleri haberimizde...

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bugün ne pişirsem? 23 Haziran yemek tarifleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Akşam yemeğinde ne pişireceğini bilememe sorunsalı hepimizin başında! Bu akşam ne pişirsem? Akşam menüsünün ana yemeği ne olabilir? Bu sorular aklınızı oyalıyorsa önerilerimize ve tariflere haberimizde bakabilirsiniz. 

Bugün Ne Pişirsem?

Fırında Tavuk: Tavuk butları veya göğüsleri, sebzelerle birlikte fırında pişirerek sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Sebzeli Makarna: Sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirilmiş bir makarna tarifi deneyebilirsiniz. Domates sosu veya beyaz sos ile hazırlayabilirsiniz.

Balık Izgara: Izgara veya fırında pişirilmiş bir balık ile yanında taze salata veya sebzelerle hafif bir akşam yemeği yapabilirsiniz.

Kıymalı Patates Yemeği: Kıyma ile hazırlanan lezzetli bir patates yemeği, yanında yoğurtla servis ederek doyurucu bir seçenek olabilir.

Vejetaryen Seçenekler: Taze sebzelerle hazırlanan bir sebze güveç veya mercimek çorbası gibi vejetaryen seçenekler de düşünebilirsiniz.

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Malzemeleri

  • Tavuk butları veya göğüsleri
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Sebzeler (patates, havuç, soğan gibi)

Fırında Tavuk Yapılışı

  • Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.
  • Tavuk parçalarını yıkayıp kurulayın, üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik serpin.
  • Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin, ara sıra tavukları ve sebzeleri çevirerek pişirme işlemini tamamlayın.

Sebzeli Makarna Tarifi

Sebzeli Makarna Malzemeleri

  • Makarna
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Sebzeler (kabak, mantar, domates gibi)
  • Tuz, karabiber, kurutulmuş kekik

Sebzeli Makarna Yapılışı

  • Makarnayı tuzlu suda al dente (yumuşak ama diri) olacak şekilde haşlayın, süzün.
  • Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış sarımsakları ekleyin.
  • Sarımsaklar hafif kavrulduktan sonra doğranmış sebzeleri ekleyin, tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın.
  • Sebzeler yumuşayana kadar soteleyin, ardından haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın.
  • Birkaç dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Balık Izgara Tarifi

Balık Izgara Malzemeleri

  • Taze balık filetosu (levrek, çupra gibi)
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz, karabiber, kekik

Balık Izgara Yapılışı

  • Balık filetolarını yıkayıp kurulayın, derisiz veya derili olarak tercihinize göre hazırlayın.
  • Balıkların her iki tarafını zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle marine edin.
  • Izgara tavasını veya mangalı iyice ısıtın, yağlayın.
  • Balıkları ızgarada her iki tarafı da yaklaşık 3-4 dakika pişirin, üzerine limon suyu sıkarak servis yapın.

Kıymalı Patates Tarifi

Kıymalı Patates Malzemeleri

  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Kıymalı Patates Yapılışı

  • Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanı ince doğrayın, domatesleri küp küp doğrayın.
  • Bir tavada sıvı yağı kızdırın, doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin, ardından salça ve doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domatesler yumuşayana kadar kavurun, baharatları ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  • Doğranmış patatesleri ekleyin, karıştırarak kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alın, üzerine ince doğranmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Sebze Güveç Tarifi

Sebze Güveç Malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydanoz veya dereotu (servis için)

Sebze Güveç Yapılışı 

  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun, küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
  • Kabakları ve patatesleri yıkayıp küp küp doğrayın.
  • Soğanı ve sivri biberleri doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
  • Bir tavada sıvı yağı kızdırın, doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patlıcanları suyunu süzüp yıkayın, fazla suyunu süzdükten sonra tavaya ekleyin.
  • Ardından kabak ve patatesleri de ekleyin, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.
  • Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin, ara sıra karıştırarak pişirme işlemini tamamlayın.
  • Pişen sebzeleri güveç veya fırın kabına aktarın, üzerine maydanoz veya dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Limon suyu (isteğe bağlı)
  • Taze maydanoz veya dereotu (servis için)

Mercimek Çorbası Yapılışı

  • Mercimeği yıkayıp süzün.
  • Soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
  • Bir tencerede sıvı yağı veya tereyağını kızdırın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Domates salçası ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  • Yıkanmış mercimeği tencereye ekleyin, üzerine su veya et suyunu ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyerek karıştırın, kaynamaya bırakın.
  • Mercimekler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Piştikten sonra çorbayı blender veya çırpıcı ile pürüzsüz hale getirin.
  • Servis yaparken üzerine limon suyu sıkabilirsiniz, taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek sıcak olarak servis edin.
     

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Birsen Tanyeri’nin Gurur Günü

Birsen Tanyeri’nin Gurur Günü