Ramazan ayı başlıyor. İftar menüsü ise vatandaşların en çok kafasını kurcalayan konulardan biri. Ramazan ayının 1. gün iftarı için geleneksel tatlardan oluşan özel iftar menüsü Ankara yöresine ait yemeklerden oluşuyor. Kültür Portalı'ndan Toyga çorbası, homaça, Koçhisar usulü bulgur pilavı ve çir hoşafı tarifleriyle sofralarınızda damakları şenlendirebilirsiniz.
Toyga Çorbası
Toyga Çorbası İçin Malzemeler
1 su bardağı yarma
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı un
500 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
Et suyu
Sos için malzemeler: Tereyağı, Nane, Kırmızı biber
Toyga Çorbası Tarifi:
İftar sofralarınıza özel lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Toyga çorbası için özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan bu tarif, damakları şenlendirecek. Yarma, haşlanmış nohut, un, yoğurt, yumurta ve et suyu ile hazırlanan çorba, tereyağı, nane ve kırmızı biber sosuyla taçlandırılıyor.
Homaça
Homaça İçin Malzemeler:
2 kg et (Kemikli et)
1 adet patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 kaşık tereyağı
Homaça Tarifi:
Homaça tarifi ile iftar sofralarınıza lezzet katmaya hazır olun. Kemikli et, patates, soğan, pul biber ve tereyağı ile hazırlanan homaça, özel sosuyla birleşerek unutulmaz bir lezzet sunuyor. Etlerin özenle kızartılıp, ardından tencereye alındığı bu tarif, hem pratik hem de doyurucu. İftar sofralarınıza yeni bir tat katmak için homaça tarifini deneyin.
Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı
Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Malzemeler:
2,5 su bardağı bulgur
5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Tarifi:
Geleneksel Ankara mutfağının izinde bir lezzet: Koçhisar usulü bulgur pilavı. Bulgur, tavuk suyu, domates, yeşil biber ve kırmızı pul biber ile hazırlanan bu pilav, tereyağında kavrulup özel bir dokunuşla sunuluyor. Misafirlerinizi şaşırtmak ve sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, Koçhisar usulü bulgur pilavını denemelisiniz.
Çir Hoşafı
Çir Hoşafı Malzemeler:
1 kilogram çir
İsteğe göre pekmez
İsteğe göre şeker
Çir Hoşafı Tarifi:
İftar sonrası tatlı özlemine son vermek için çir hoşafı tarifini deneyin. Çir kayısı kurusunun eşsiz tadıyla hazırlanan bu hoşaf, isteğe göre pekmez veya şeker ile tatlandırılıyor. Kaynamış suyun içinde çirler yumuşayana kadar pişirilen hoşaf, soğuduktan sonra serinletici bir tatlı molası sunuyor. Sofralarınıza hafif ve lezzetli bir dokunuş eklemek için çir hoşafı tarifini mutlaka deneyin.