Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Ben aldırmak sakıncalı mı? İz bırakmayan ben aldırma yöntemi

Ben aldırmak sakıncalı mı? İz bırakmayan ben aldırma yöntemi

Farklı renk ve şekillerdeki doğuştan ve sonradan çıkan benler, vücutta ve yüzde dikkat çeker. Ben aldırmak isteyenler için rehber niteliğindeki içeriğimizde, iz bırakmayan ben aldırma yöntemlerini bulabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ben aldırmak sakıncalı mı? İz bırakmayan ben aldırma yöntemi
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni doğan bir bebekte veya yaşam boyunca (30 yaşına kadar) benler oluşabilir. Sayıları artabilir ve yaş ilerledikçe önce büyüyebilir, ancak daha sonrasında (50-60 yaşından sonra) küçülme ve kaybolma olasılığı da bulunmaktadır. Benler genellikle renkli, oval veya yuvarlak şekilli olup, değişik şekil ve renklere sahip olanlar daha dikkat çekicidir. Renk değişiklikleri ve şekil bozuklukları cilt kanserinin habercisi olabilir.

Ben Aldırma ve Güvenlik
Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği düşüncesi yaygın olsa da, bu doğru değildir. Aksine, doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması önerilir. Estetik sebeplerle istenmeyen benler de alınabilir, ancak bu işlem öncesinde bir dermatolog tarafından muayene edilmeli ve işlem yine bir uzman tarafından gerçekleştirilmelidir.

En İyi Ben Aldırma Yöntemi Seçimi
Ben alındıktan sonra belirgin iz bırakmamalı, yüzeysel veya kabarık tüm benlere uygun olmalı ve iyileşme süreci en kısa sürede tamamlanmalıdır. Radyofrekans, Elektrokoterizasyon, Lazer ve Cerrahi yöntemler ben alımında kullanılabilir. Ancak, riskli benlerin uzman bir dermatolog tarafından değerlendirilerek alınmaması önemlidir, çünkü bu durum değişimleri hızlandırabilir.

Ben alınması kararı alındığında, güvenli ve etkili bir işlem için uzman bir dermatolog veya plastik cerrahın yönlendirmesi önemlidir. Her yöntemin avantajları ve riskleri vardır, bu nedenle bireyin durumuna en uygun olanı belirlemek için uzman görüşü almak önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırgızistan' da Türk Film Günleri coşkuyla başladı

Kırgızistan' da Türk Film Günleri coşkuyla başladı