Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Sakral stimülasyonla sağlıklı bir yaşamı keşfedin!

Sakral stimülasyonla sağlıklı bir yaşamı keşfedin!

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde, ülke genelinde oldukça nadir uygulanan sakral stimülasyon (mesane pili) operasyonu ile iki hastanın idrarla ilgili sorunları azaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sakral stimülasyonla sağlıklı bir yaşamı keşfedin!
KAYNAK: İHA

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Beşir Sürme, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Aykut Aykaç ve ekibi tarafından gerçekleştirilen bu nadir operasyon sayesinde daha önce idrar yapmakta zorlanan hastaların şikayetlerinde önemli bir azalma kaydedildi. Sakral stimülasyon operasyonu, idrarını yapamayan veya tutamayan hastalarda kullanılıyor. Bu tedavi, hastaların mesane işlevlerini düzeltebilmek için kuyruk sokumuna elektrot yerleştirilerek sinirlere elektriksel uyarı sağlar.

AW066444_02

Geçici bir pil takıldıktan sonra hastalar 2-3 hafta boyunca izlenir ve bu süre zarfında ciddi bir fayda görüldüğü takdirde kalıcı mesane pili uygulanır. Kalıcı pil, kalça bölgesine küçük bir kesi ile yerleştirilir ve bir kumanda yardımıyla kontrol edilir. Bu yöntem, hastaların daha rahat bir yaşam sürdürebilmelerine yardımcı olur ve ilaç veya katater kullanımına gerek kalmadan idrarlarını yapmalarını sağlar.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi, üroloji, anestezi, ameliyathane ve servis ekibi ile idari ekibin işbirliğiyle başarıyla gerçekleştirildi. Tedavi için Ankara'dan gelen hastalar, operasyon sonrasında şikayetlerinin büyük ölçüde azaldığını ve normale döndüklerini ifade ettiler. Bu nadir operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunan sağlık profesyonellerine teşekkür edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seracılık Sektörü Growtech’te Yeni İş Bağlantılarına İmza Atacak

Seracılık Sektörü Growtech’te Yeni İş Bağlantılarına İmza Atacak