Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Badem Ağaçları, Gazipaşa’da Yalancı Bahara Aldandı

Badem Ağaçları, Gazipaşa’da Yalancı Bahara Aldandı

Güzel havanın etkisiyle badem ağaçları çiçek açarak beyaz bir görünüm kazandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Badem Ağaçları, Gazipaşa’da Yalancı Bahara Aldandı
KAYNAK: İHA

Güzel havanın etkisiyle badem ağaçları çiçek açarak beyaz bir görünüm kazandı. Ancak, hafta sonu kırsal bölgelerde yaşanan kar yağışı, çiçek açan ağaçları don tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Güneşli Hava, Ağaçları Aldattı

Son birkaç haftadır Gazipaşa’da etkili olan güneşli ve ılıman hava, badem, erik, kayısı ve şeftali gibi ağaçları yanılttı. Zeytinada, Güneyköy, Göçük, Kırahmetler ve Muzkent mahallelerinde bulunan badem ağaçları, yalancı bahara aldanarak çiçek açtı ve beyaz bir görünüm kazandı. Normalde mart ayında çiçek açan ağaçlar, kış ortasında çiçek açarak görenleri şaşırttı.

Don Tehlikesi Kapıda

Kış ortasında çiçek açan ağaçlar, don tehlikesiyle karşı karşıya. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, badem ağaçlarının en zayıf noktasının sıcak havaya çabuk aldanmaları olduğunu belirtti. Çelik, “Birkaç gündür ilçemizde soğuk hava etkili. İlçemizin yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerimizde kar yağışı etkili oldu. Güneşle birlikte erken uyanan badem çiçekleri, don riski ile karşı karşıya kaldı. Bu da üreticilerimiz için kötü oldu” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yayın ihalesi doküman süresi uzatıldı

Yayın ihalesi doküman süresi uzatıldı