Antalya Usulü Kabak Tatlısı, hem kolay hazırlanışı, hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınıza şıklık katmaya hazır. Bu enfes tarifi deneyerek lezzet dolu bir yolculuğa çıkın!
Antalya Usulü Kabak Tatlısı Malzemeleri (6 Kişilik)
- 1,5 kilo balkabağı (dilimi yaklaşık 7 cm genişlikte)
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz içi
Antalya Usulü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Antalya Usulü Kabak Tatlısı'nın yapımı oldukça basit ve lezzet dolu. İşte adım adım tarifi:
1. Balkabağı Hazırlığı
Balkabağı dilimlerinin dış sert kabukları nazikçe ayıklanır. Her dilim, 3 eşit parçaya bölünür. Dilimler, çukur bir kaba yerleştirilir.
2. Şekerde Bekleme
Üzerine 3 su bardağı toz şeker gezdirilir ve karışım, tam 24 saat boyunca dinlendirilir. Bu süre zarfında, bal kabakları lezzetini suya bırakacaktır.
3. Pişirme Süreci
Sulanmış bal kabakları, tencereye aktarılır. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. İlk kaynamada, ocağın altı az kısılır. Kabaklar, kolayca bıçağa saplanıncaya kadar pişirildiğinde ve suyu kıvam bulduğunda, ocağın altı kapatılır ve tatlı soğumaya bırakılır.
4. Servis
Soğuyan kabaklar, şık bir servis kabına aktarılır. Üzerine 1 çay bardağı tahin gezdirilir. Ardından, 1 su bardağı ceviz içi tatlıyı zenginleştirir.