Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Adanalı aktivist motosikletle kuzey kutup dairesine gidiyor

Adanalı aktivist motosikletle kuzey kutup dairesine gidiyor

Adanalı hasar tespit uzmanı Okan Uysal, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla motosikletiyle kuzey kutup dairesine doğru yola çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adanalı aktivist motosikletle kuzey kutup dairesine gidiyor
KAYNAK: İHA

Adana'dan hasar tespit uzmanı ve iki çocuk babası Okan Uysal (45), iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla benzersiz bir yolculuğa çıktı. Uysal, Rusya'nın kuzey kutup dairesine yakın Novy Urengoy kentine motosikletiyle gitmeyi planlıyor. Yolculuk yaklaşık 45 gün sürecek ve 14 bin kilometrelik bir mesafeyi kapsayacak.

A W236846 01 Result

Hedef Kuzey Kutbu Dairesi 

Okan Uysal, yolculuğuna Doğu Anadolu'dan başlayarak Gürcistan, Kafkas Dağları ve Rusya üzerinden Sibirya Ovası'na ilerleyecek. Hedefi, kuzey kutup dairesine 60 kilometre mesafede bulunan Novy Urengoy'da iklim değişikliğinin etkilerini gözlemlemek ve bu değişiklikleri sosyal medya üzerinden paylaşmak.

A W236846 03 Result

Denizlerde İklim Değişikliğinin İzleri

Yolculuğuna başlamadan önce İhlas Haber Ajansı'na konuşan Uysal, 'Dalgıç olduğum için ilk iklim değişikliğini denizlerde fark ettim. Amacım, insanların iklim değişikliği konusunda daha fazla bilinçlenmesini sağlamak ve hızlıca önlem almaları gerektiğini vurgulamak' dedi.

A W236846 02 Result

Yolculukta İklim Değişikliğinin İzlerini Gösterecek

Uysal, 45 gün sürecek olan bu yolculuğu sırasında kamp yaparak doğadaki değişimleri gözlemleyecek ve bu değişimleri sosyal medya hesaplarında paylaşacak. 'İnsanlar şehirlerde yaşarken iklim değişikliğini net olarak fark etmiyorlar, ama ben bu yolculukla bunu gözler önüne sermek istiyorum' diye ekledi.

Uysal, yolculuğun riskli olacağını belirterek, 'Küresel iklim bilimcileri, en önce kuruyacak bölgeler arasında Akdeniz'e kıyısı olan şehirleri gösteriyor. İnsanların daha az tüketmesi ve yeşil alanları koruması en büyük destek olacaktır' dedi.

A W236846 08 Result

Destek Çağrısı

Yolculuğunun maliyetinin yaklaşık 350 bin lira olacağını belirten Uysal, insanların iklim değişikliğine karşı duyarlılığını artırmak için bu tür bireysel çabaların önemli olduğunu vurguladı. 'Devletimizden ve büyük şirketlerden karbon ayak izi konusunda daha fazla destek bekliyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Havalimanı Rekorunu Kırdı

Antalya Havalimanı Rekorunu Kırdı