Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Türkiye'de Ağustos Sıcaklıkları Tarihi Rekor Kırdı

Türkiye'de Ağustos Sıcaklıkları Tarihi Rekor Kırdı

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Türkiye genelinde ölçülen ortalama sıcaklık, 1991-2020 dönemi ortalaması olan 25,1 derecenin üzerine çıkarak 26,4 dereceye yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de Ağustos Sıcaklıkları Tarihi Rekor Kırdı
KAYNAK: AA

AA muhabirinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde ağustos ayında sıcaklıklar normallerin üzerinde seyretti. 1991-2020 yılları arasında 25,1 derece olarak ölçülen ağustos ayı ortalama sıcaklığı, geçen ay 26,4 dereceye çıkarak mevsim normallerinin 1,3 derece üzerinde gerçekleşti. 2024 yılı ağustos ayı, son 53 yılın en sıcak dördüncü ağustos ayı olarak kayıtlara geçti.

Bölgesel Sıcaklık Dağılımı

Marmara Bölgesi'nde Ağustos ayında ortalama sıcaklık 26,1 derece olarak kaydedildi. Tekirdağ, Kırklareli, Sarıyer ve Bilecik çevrelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, diğer kesimlerde normallerin üzerinde sıcaklıklar gözlemlendi. Bölgedeki en düşük sıcaklık 14,3 derece ile Çorlu’da, en yüksek sıcaklık ise 39,9 derece ile Edirne’de ölçüldü.

Ege Bölgesi'nde ise ortalama sıcaklık 28,2 derece oldu. Akhisar, Afyonkarahisar ve Gediz çevrelerinde sıcaklıklar normallerde kalırken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görüldü. En düşük sıcaklık 10,3 derece ile Kütahya Simav’da, en yüksek sıcaklık ise 44,1 derece ile Aydın Nazilli’de kaydedildi.

Akdeniz Bölgesi'nde ortalama sıcaklık, Finike ve Hatay gibi bazı çevrelerde mevsim normallerinde gerçekleşirken, diğer bölgelerde normallerin üzerinde ölçüldü. Bölgedeki en düşük sıcaklık 7 derece ile Göksun’da, en yüksek sıcaklık ise 43,1 derece ile Köyceğiz’de tespit edildi.

İç Anadolu Bölgesi'nde Ağustos ayı ortalama sıcaklığı 23,8 derece olarak ölçüldü. Çiçekdağı, Polatlı ve Kayseri gibi bazı bölgelerde normallerin üzerinde sıcaklıklar gözlemlenirken, diğer kesimlerde normaller civarında sıcaklıklar tespit edildi. Bölgedeki en düşük sıcaklık 1,9 derece ile Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 40 derece ile Polatlı’da kaydedildi.

Karadeniz Bölgesi'nde, Orta ve Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, diğer kesimlerde normallerin üzerinde sıcaklıklar görüldü. Bölgenin ortalama sıcaklığı 24,2 derece olarak belirlendi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Iğdır, Bingöl ve Van gibi bölgelerde sıcaklıklar normallerin üzerinde olurken, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında sıcaklıklar gözlemlendi. En düşük sıcaklık 3,2 derece ile Sarıkamış’ta, en yüksek sıcaklık ise 40,9 derece ile Ergani’de kaydedildi.

Cizre'de Termometreler Rekor Kırdı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geçen ay ortalama sıcaklık 32,1 derece olarak ölçüldü. Kilis, Batman ve Birecik çevrelerinde mevsim normallerinde sıcaklıklar gözlemlenirken, diğer bölgelerde normallerin üzerinde sıcaklıklar görüldü. Bölgedeki en düşük sıcaklık 16,4 derece ile Birecik’te, en yüksek sıcaklık ise 46,1 derece ile Cizre’de tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da feci kaza! Tır ve motosiklet çarpıştı

Antalya'da feci kaza! Tır ve motosiklet çarpıştı