Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Adana'da Engelsiz Fest coşkusu

Adana'da Engelsiz Fest coşkusu

Adana'da düzenlenen 2. Engelsiz Fest'te, engelli bireyler aileleri ve arkadaşlarıyla eğlenceli bir gün geçirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da Engelsiz Fest coşkusu
KAYNAK: İHA

Adana'da engelli bireylerin sosyalleşmesini hedefleyen Engelsiz Fest bu yıl 2. kez gerçekleştirildi. Merkez Çukurova ilçesinde gerçekleştirilen festival, müzik ve eğlence dolu anlarla katılımcılara unutulmaz bir gün sundu.

A W231724 01 Result

Gönüllerince Eğlendiler

Festivalde, engelli gençler müzik eşliğinde doyasıya eğlenerek arkadaşlarıyla sosyalleşmenin tadını çıkardı. Mısır, pamuk şeker ve dondurma ikramlarının yanı sıra dans ve oyunlarla da etkinlik renklendi. Katılımcıların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Ayrıca çocuklar için kurulan oyun alanlarında çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

A W231724 05 Result

Gönüllüler Büyük Çaba Harcadı

Gönüllü organizatörlerden İlknur Naz Kılıç, festivalin gönüllü bireylerin 'hadi özel çocuklar için bir şeyler yapalım' demesiyle ortaya çıktığını belirtti.

'Adapte Sorununu Aşmak İçin Buradayız'

Yıllar önce kanseri yenen organizasyon gönüllüsü Ali Avcı, 'Bugün çok mutluyuz. Birçok dezavantajlı çocuğu bir araya getiriyoruz. Onlarla burada mükemmel bir gün geçireceğiz. Kostümlerimiz ve birçok oyun parkurumuz var. 21 Haziran'ın en uzun gün olduğunu biliyoruz ve bu günü mutlu ve eğlenceli bir şekilde değerlendireceğiz. Dezavantajlı çocuklarla bir araya gelmek benim için çok anlamlı. Bu çocukların sosyalleşmesi ve topluma adapte olması gerekiyor. Bu dönemde özgüven eksikliği ve adaptasyon sorunları yaşıyorlar. Bizler yaptığımız etkinliklerle ve eğitimlerle onların topluma adapte olmalarına yardımcı oluyoruz. Sevdiğim bir söz var: 'Yolu sevgiden geçenlerle bir gün mutlaka karşılaşırız'. Gönül arkadaşlarımızla buradayız,' dedi.

A W231724 03 Result


Etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden İzel Çalışır, 'Böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayı çok mutluyum. Sosyalleşip hareket etmemizi sağlıyor ve hayata karışıyoruz. Bu tür etkinlikleri çok seviyorum,' dedi. Diğer bir katılımcı Deniz Dinibütün ise, ilk festivale de katıldığını ve bu sefer de büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti.

Ailelerin Gözünden Festival

Çocuğunun bu tür etkinliklerde çok mutlu olduğunu ifade eden Zehra Çalışır, 'Bu etkinlikler çocukların sosyal hayatları ve bizler için çok faydalı. Böyle engelsiz festivaller düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız arkadaşlarını gördüklerinde kendilerini çok daha iyi hissediyorlar,' dedi. Bir diğer anne Çiğdem Dinibütün ise, 'Oğlum Deniz etkinlikler için gün sayıyordu. Bugün erkenden uyanarak etkinliğe gideceğimiz için çok büyük bir sevinç yaşadı. Kendini bu tür etkinliklerde özgür hissediyor. Bu yüzden biz de çok mutluyuz,' sözlerini kullandı.

A W231724 06 Result


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sen Trope ile Tanıdık Değişimi Şaşırtıyor: Azis’in Yıllar İçindeki Dönüşümü Şoke Etti

Sen Trope ile Tanıdık Değişimi Şaşırtıyor: Azis’in Yıllar İçindeki Dönüşümü Şoke Etti