Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam 3. cemre toprağa düştü!

3. cemre toprağa düştü!

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen cemrenin sonuncusu bugün toprağa düştü. Öğrenciler baharı coşkulu kutlamalarla başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3. cemre toprağa düştü!
KAYNAK: İHA

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve 20 Şubat'ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat'ta suya düşen cemrenin sonuncusu bugün toprağa düştü. 2024 yılında Şubat ayında başlayan ve Mart ayının ilk haftası tamamlanan hava olayının üç evresi de tamamlanmış oldu.

Öğrenciler Coşkulu Kutlamalarla Karşıladı

Son cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, rengarenk çiçekler ve yeşil kampüs içinde kendilerini doğaya bıraktı. İlkbaharın ilk günlerinin tadını çıkaran öğrenciler, doğanın uyanışını coşkuyla karşıladı.

3. Cemre Toprağa Düştü! (2) Result

Cemre Düşmesi Ne Demek?

Cemre, Türk kültüründe, ilkbaharın başlamasından önce, sıcaklık artışlarını ifade eden bir doğa olayı olarak kabul edilir. Geleneksel inanışa göre, cemre havaya, suya ve toprağa olmak üzere üç aşamada düşer. Bu sıcaklık artışları, doğanın uyanışı, havaların ısınması ve tarımsal faaliyetler için elverişli bir ortamın oluşmasına işaret eder.

Bu olay, ilkbaharın gelmesiyle birlikte doğada meydana gelen değişimin ve umudun simgesi olarak kabul edilir. Bahar, yeni bir başlangıcın müjdecisi olarak görülürken, sıcaklıklardaki artışlar tarımsal faaliyetlerin önünü açarak ekosistemde dengenin sağlanmasına katkı sağlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SOLOTÜRK gösterisi Isparta'da büyük ilgi gördü

SOLOTÜRK gösterisi Isparta'da büyük ilgi gördü