Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Önerilerimiz yeterli etkinlikte BİLDİRİYE YANSIMAMIŞ

Önerilerimiz yeterli etkinlikte BİLDİRİYE YANSIMAMIŞ

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 3'üncü Tarım Şurası’na hazırlık kapsamında yapılan il ve ülke çalışma grubu toplantılarına etkin katılım sağladıklarını ancak son derece önemsedikleritarım envanterinin çıkarılması, tarımın stratejik bir sektör olarak tanınması ve tarıma özgü sosyal güvenlik sistemlerinin kurulması önerilerinin yeterli etkinlikte bildirgeye yansımadığını kaydetti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Önerilerimiz yeterli etkinlikte  BİLDİRİYE YANSIMAMIŞ

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 21 Kasım' tarihinde yayımlanan 3'üncü Tarım Şurası'ndaki kararları değerlendirdi. Toplam 60 maddeden oluşan eylem planlarını ve uygulamaları dikkatle takip edeceklerini vurgulayan Çandır, “2004 yılında yapılan ve 36 maddeden oluşan ikinci şura kararlarının, çok az bölümünün uygulamaya geçtiğini görmekteyiz. Nitekim üçüncü şura kararlarının ikinci şura kararlarıyla büyük ölçüde uyumlu olduğu da görülmektedir. Bu uyumluluğun nedeniyse ikinci şura kararlarının büyük ölçüde sonuca ulaşmamış olmasıdır" diye konuştu.

İŞTE O KARARLAR

Çandır, 3'üncü Tarım Şurası'ndaki kararlarla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Üç yıllık dönemi kapsayan bir destekleme sisteminin oluşturulması, aile işletmeciliğini geliştirme kapsamındaki kadın ve gençlerle ilgili girişimciliğin desteklenmesi, büyükşehir belediyelerinde mahallelerin kırsal ve kentsel olarak yeniden yapılandırılması, tarım ve orman ürünlerinde kalite ve standardizasyon çalışmalarının tamamlanması, coğrafi işaretli ürünlerle ilgili mevzuatın tamamlanması, gelir garantili ürün sigortası çıkarılması, sözleşmeli bitkisel ve hayvansal üretim modellerinin desteklenmesi ve lisanslı depoculuk ve elektronik ürün senetleri ticaretinin yaygınlaştırılması kararlarını önemsiyoruz."

ETKİN KATILIM SAĞLADIK

Şuraya hazırlık kapsamında yapılan il ve ülke çalışma grubu toplantılarına etkin katılım sağladıklarını da kaydeden Çandır, “Davet edildiğimiz toplantılarda borsamız görüşlerini sözlü ve yazılı olarak dile getirdik. Bu konuda son derece önemsediğimiz tarım envanterinin çıkarılması, tarımın stratejik bir sektör olarak tanınması ve tarıma özgü sosyal güvenlik sistemlerinin kurulması önerilerinin yeterli etkinlikte bildirgeye yansımış olmasını beklerdik. Zira önümüzdeki beş yıl boyunca yol haritası niteliğinde olan şura kararlarının, sektörümüzün geleceğinde belirleyici olacağını düşünmekteyiz” dedi.

BİRLİKTE HAREKET ŞART

Sektörün yapısal sorunlarından biri olan ölçek küçüklüğüyle ilgili bugüne kadar genellikle ölçeği ya da kapasiteyi büyütme önerileri getirildiğini hatırlatan Çandır, “Ulusal ve küresel piyasalardaki zayıflığımızın önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen kapasite yetersizliği sorununu aşmanın yolu birlikte hareket edebilmektir. Fransa, İtalya ve İspanya'daki küçük ölçekli işletmelerin birlikler ve kooperatifler ile yarattıkları güç ortadadır. Küresel ölçekte etkili bir role sahip olmak istiyorsak bizler de birlikte hareket etmeyi ve ortaklaşa rekabeti uygulamalıyız. Tedarikten üretime lojistikten satışa güçlü ve etkili bir eşgüdümle hareketini sağlamalıyız. Aksi halde küçük ölçekte devam etmek ve sorunlarımızla baş başa kalmaya devam ederiz" diye konuştu.

03.00 İLE 21.00 ARASI AÇIK

ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, sektörel sorunların konuşulduğu son bölümde söz alarak Antalya Toptancı Hali'ndeki çalışma saatlerinden yakındı. Çalışma saatleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını kaydeden Ekinci, “Esnafın yüzde 90’ı çalışma saatlerini değiştirilmesini istiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bize ‘siz kendi aranızda karar alın biz uygulayalım’ dedi. Yani o da sıcak bıktı.Dolayısıyla Antalya Toptancı Hali’nin bundan sonra 03.00 ile 21.00 saatleri arasıaçıkkalması kararını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor'un hakem isyanı

Antalyaspor'un hakem isyanı