Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “İYİ PARTİ’NİN İLACI KADIN VE GENÇLER”

“İYİ PARTİ’NİN İLACI KADIN VE GENÇLER”

İyi Parti’nin Antalyalı Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, önümüzdeki yerel seçimde daha çok genç ve kadın adayın isminin daha üst sıralara yazılabileceğini belirterek, “Bu seçimde fazla bir şey değişmese bile sonraki seçimlerin tohumları atılmış olunur. Gençlerimiz ve kadınlarımız ‘ Yüzde 50 kontenjan istiyoruz’ diyerek talepte bulunmalıdır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İYİ PARTİ’NİN İLACI  KADIN VE GENÇLER”


 

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, Divan Toplantısı’nda, Genel Başkan Meral Akşener tarafından 81 ilde İYİ Parti’nin tüm il başkanları ve yönetim kurullarının istifasının istendiğini belirterek, “Partimiz açısından İYİ bir fırsat doğmuştur. Partimizin büyümesi için gençlerden ve kadınlardan oluşan dinamik, istekli İYİ bir teşkilat yapısı oluşması şarttır”dedi.

 

SÖZ VERDİK YAPAMADIK

Musa Ertugan, açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle orta yaş üzeri İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak, İYİ Parti’nin geleceğinin gençlere ve kadınlara bağlı olduğunu düşünüyorum. Gençlere ve kadınlara, sizlere söz verdik, bazı şartlardan dolayı yapamadık. ‘Evet, sonuna kadar haklısınız gençler kadınlar şimdi tam zamanı teşkilatlarda görev alın’ diyerek iyi bir başlangıç yapılabilir. Bu ülkenin genç ve kadın nüfusunu yıllardır herkes konuşur. Gençlere ve kadınlara siz her şeyimizsiniz, geleceğimizsiniz denir. Tutulmayacak sözler verilir. Sonuçta gençler ve kadınlar kendi başlarının çaresine bakmak durumunda kalır.”

BUNLARDAN KURTULMALIYIZ!

Ertugan açıklamasında ilginç bir de saptama yaparak, “Gençlerin ve kadınların katılımcı olmadığından dem vuranlar çıkacaktır. Dedim ya ‘dar kadroculuk’, ‘eski müteahhit ve çocukları’, ‘kirli ilişkiler’ vs vs. Bence, İYİ Parti’nin acilen kurtulması gereken simsarlar ve onların sahipleri var. Oralar deneyimli, hırslı siyasilerin oyun alanı olarak görülebilir. Ayrıca oynayanlarda ayna gibi görünüyor. Siyasette donanım, ehliyet tabii ki önemli. Ancak artık bilgi çağındayız. Çok iyi eğitim almış, şaşırtıcı derecede bilgili gençlere ve kadınlara rastlıyoruz. Daha da ötesi, hızla değişen dünya şartlarını kavrama konusunda GENÇLER DAHA ŞANSLI GÖRÜNÜYORLAR” DEDI.

TALEPDE BULUNMALILAR

Yenilenme hareketinin Yerel seçimlerde başlayabileceğini kaydeden Ertugan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Önümüzdeki yerel seçimde daha çok genç ve kadın adayın ismi daha üst sıralara yazılabilir. Bu seçimde fazla bir şey değişmese bile sonraki seçimlerin tohumları atılmış olunur. Gençlerimiz ve kadınlarımız da bir kampanya başlatabilir, ‘teşkilatlarda, yerel yönetimlerde ve milletvekilli seçimlerinde yüzde 50 kontenjan istiyoruz’ diyerek talepte bulunmalıdır. Ülkede 30 yaş altı seçmen sayısı 15 milyonsa, dikkate de alınmalıdır.” Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
   Tütüncü, site sorunlarını dinledi

Tütüncü, site sorunlarını dinledi