Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Türksat 6A yarın uzaya fırlatılıyor

Türksat 6A yarın uzaya fırlatılıyor

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk haberleşme uydusu Türksat 6A, yarın gece ABD'den fırlatılarak uzaya gönderilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türksat 6A yarın uzaya fırlatılıyor
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk haberleşme uydusu Türksat 6A, Türkiye saatiyle 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece 00.20’de ABD Florida’da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacak.

Fırlatma Töreni Canlı Yayınlanacak

Türksat 6A Fırlatma Töreni, Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek ve Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndan yapılacak fırlatma, alandan canlı olarak takip edilecek. Türkiye’nin en büyük Ar-Ge projelerinden biri olan Türksat 6A uydusu, 42 Doğu yörüngesinde göreve başlayarak geniş bir coğrafyada uydu haberleşme hizmeti sunacak.

Türksat 6A, 84 yerli ekipman kullanılarak yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranıyla tamamlandı. Bu önemli proje, Türkiye’nin uydu teknolojileri alanındaki yetkinliğini ve Ar-Ge gücünü ortaya koyuyor.

5 Milyar İnsana Hizmet Sunacak

Fırlatma kütlesi yaklaşık 4,2 ton olan ve 8,4 kW gücünde faydalı yüke sahip Türksat 6A, 42 Doğu yörüngesindeki konumuna ulaştıktan sonra Türkiye, Avrupa ve Güney Asya’da geniş bir kapsama alanında hizmet verecek. Bu sayede Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfus, 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak.

Türkiye'nin Uydu Haberleşme İhtiyaçlarını Karşılayacak

Yer sabit (Jeosenkron) haberleşme uydusu olarak hizmet verecek Türksat 6A, TV yayıncılığı hizmetlerinde ve geniş bir kapsama alanında Türkiye’nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu önemli gelişme, Türkiye'nin uydu haberleşme kapasitesini ve hizmet kalitesini artıracak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hasan Can Kaya Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Hasan Can Kaya’nın Sevgilisi Kim?

Hasan Can Kaya Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Hasan Can Kaya’nın Sevgilisi Kim?