Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ile çığır açacak

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ile çığır açacak

Qualcomm'un 2024 yılında piyasaya süreceği Snapdragon 8 Gen 4 için ilk bilgiler paylaşıldı. Buna göre yeni platform, Apple M2'den daha kararlı bir performans sunacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ile çığır açacak

Donanımhaber haberine göre, Qualcomm, 2024 yılında piyasaya sürmeyi planladığı Snapdragon 8 Gen 4 için heyecan verici hazırlıklara başladı. Halihazırda gündemde olan Snapdragon 8 Gen 3'ün yanı sıra, yeni platformun bazı önemli özellikleri ve performans rakamları da paylaşıldı.

Snapdragon 8 Gen 4, Adreno 830 grafik birimiyle güçlendirilmiş olarak karşımıza çıkıyor ve özellikle Apple M2 ile kıyaslandığında %10 daha kararlı bir performans sunuyor. Önceki raporlara göre, bu yeni işlemci TSMC'nin 3nm sürecini kullanacak ve '2+6' çekirdekli bir tasarıma sahip olacak. Bu tasarımda 6 orta kademe çekirdek ve 2 performans çekirdeği bulunacak.

Daha da önemlisi, Qualcomm'un özel Oryon çekirdeklerini Snapdragon 8 Gen 4'e entegre etmeye hazırlandığı belirtiliyor. Bu çekirdekler, şimdiden etkileyici bir performans sergilemiş durumda. Ancak, bu gelişmelerin yeni platformun maliyetini artırabileceği ve bu durumun üreticiler ile kullanıcılar için ek bir maliyet anlamına gelebileceği belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4'ün beklenen özellikleri ve performansıyla, akıllı telefon pazarında çığır açması bekleniyor. Ancak, nihai sonuçları görmek için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Seyhan'da 50 ruhsatsız silah bulundu

Adana Seyhan'da 50 ruhsatsız silah bulundu