Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji PlayStation 5 Pro için ilk tarih bilgisi geldi

PlayStation 5 Pro için ilk tarih bilgisi geldi

PlayStation 5 Pro'nun çıkış tarihi ve özellikleri hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı. Sony'nin yeni nesil oyun konsoluyla ilgili merak edilenler haberimizde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PlayStation 5 Pro için ilk tarih bilgisi geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

PlayStation 5'in piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti ve son zamanlarda PlayStation 5 Pro adı verilen bir yükseltilmiş versiyonun geliştirildiği söylentileri giderek artıyor. Bu yeni modelin bazı özellikleri, yakın zamanda doğrulanmıştı ve son olarak PS5 Pro için muhtemel bir çıkış tarihi ortaya atıldı.

PlayStation 5 Pro için ilk tarih bilgisi geldi

Öncelikle, PS5 Pro'nun DLSS'ye rakip olan PSSR yükseltme teknolojisine sahip olacağı ve mevcut PS5'in grafik işlem birimine kıyasla yüzde 45 oranında bir performans artışı sunacağı bildirildi. Ayrıca ışın izleme teknolojisinde de 2 ila 4 kat performans artışı bekleniyor. Bu durum, Sony'nin kendi teknolojilerine daha fazla güvenerek AMD'nin yapay zeka yükseltme teknolojisine alternatif bir yol izleyeceğini gösteriyor.

Henüz resmi olarak doğrulanmasa da, oyun endüstrisinde saygın bir isim olan Tom Henderson'ın iddialarına göre, PS5 Pro'nun geliştirici kitlerinin Eylül 2023'te birinci taraf PlayStation stüdyolarıyla paylaşıldığı ve üçüncü taraf geliştiricilere Ocak 2024'te sunulduğu belirtildi.

PS5 Pro'nun çıkış tarihi konusunda ise Sony'nin 2024 tatil sezonunu hedeflediği söyleniyor. Ancak, bazı kaynaklar, birinci taraf oyunların yetersizliği nedeniyle bu tarihin değişebileceğini öne sürüyor. Hatırlanacağı üzere, PlayStation 4'ün Pro versiyonu üç yıl sonra piyasaya sürülmüştü, bu nedenle PS5'in Pro versiyonunun da 2024 yılında piyasaya sürülme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Grup Laçin Üyesi Şerif Baldemir Hayatını Kaybetti

Grup Laçin Üyesi Şerif Baldemir Hayatını Kaybetti