Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri: Gökbilimcilerin yeni keşfi

Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri: Gökbilimcilerin yeni keşfi

Neptün ve Uranüs'ün gerçek renkleri nihayet ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri: Gökbilimcilerin yeni keşfi
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

İngiltere’deki gökbilimciler, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renklerini ortaya çıkardı. Bu gezegenlerin fotoğraflarının gerçek renklerini yansıtmadığı uzun zamandır biliniyordu123. Ancak yeni bir araştırma, bu gezegenlerin aslında çok yakın tonlarda açık mavi-yeşil olduğunu ortaya koydu.

Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri: Gökbilimcilerin yeni keşfi

1980’lerde NASA’ya ait Voyager 2 keşif aracının kaydettiği veri setlerini tekrar inceleyen araştırmacılar, iki gezegenin fotoğraflarını üç ayrı renk halinde kaydeden Voyager 2’nin piksellerini yeniden birleştirdi123. Bu süreçte, Hubble Uzay Teleskobu Görüntü Spektrografı ve Avrupa Güney Rasathanesi’nin 'Very Large Telescope' (VLT) adlı gözlemevindeki Çok Üniteli Spektroskopik Kaşif’i kullandılar.

Araştırmacılar, Neptün ve Uranüs görüntülerini ilk kez işleyen bilim insanlarının, gezegenin atmosferine ait özellikleri vurgulamak amacıyla renkler daha parlak ve kontrast daha yüksek olacak şekilde keşif aracının sağladığı üç fotoğrafı birleştirdiğini belirtti123. Baş araştırmacı Prof. Patrick Irwin, gökbilimcilerin iki gezegenin gerçek renklerinin fotoğraftakilerle eşleşmediğinin uzun süredir farkında olduğunu vurguladı.

Araştırma, Neptün’deki ince pus tabakasının gezegen atmosferine soluk mavi bir ton kattığını ve Uranüs’ün kutuplarından birinin Güneş’e dönük olduğu yaz ve kış mevsimlerinde daha yeşil göründüğünü açığa çıkardı. Bu bulgular, 'Royal Astronomical Society'nin aylık bildirilerinde yayımlandı.

Bu araştırma, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renklerini anlamamızda önemli bir adım olmuştur. Bu keşif, gezegen biliminde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir ilde daha ekmeğe büyük zam

Bir ilde daha ekmeğe büyük zam