Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Nasa Spaceapp Challenge Adana Seytim’de yapıldı

Nasa Spaceapp Challenge Adana Seytim’de yapıldı

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) “Dünya Uzay Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, NASA'nın NASA Space Apps Challenge Adana'da gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nasa Spaceapp Challenge Adana Seytim’de yapıldı
KAYNAK: İHA

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM), "Dünya Uzay Haftası" etkinlikleri kapsamında, "NASA Space Apps Challenge Türkiye"nin Adana ayağına ev sahipliği yaptı. Etkinlik, 6-7-8 Ekim tarihlerinde SEYTİM'de gerçekleştirildi ve 162 ülke ile eş zamanlı olarak düzenlendi. Bu organizasyon, uzay ve teknolojiye ilgi duyan gençleri, mühendisleri, tasarımcıları ve bilim insanlarını bir araya getirerek, gezegenlerin ve uzayın keşfi için yeni perspektifler sunan fikirlerin geliştirilmesine imkan tanıdı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, organizasyonun Adana ayağının SEYTİM'de gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Gençlere hitaben, "Umudumuz" diyerek seslenen Başkan Akay, "Dünyanın içinde bulunduğu dönemde bizim yarınımız değil, bugünümüzün umudusunuz. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Biz sizlerle var olacağız. Biz sizlerle dünya içinde layık olduğumuz yere ulaşacağız" dedi.

Türkiye'nin üretime şiddetle ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Başkan Akay, SEYTİM'de öncelikle düşünmeyi teşvik ettiklerini ifade etti. "Düşünmeyi öğrendiğimiz zaman, her türlü sorunu çözmüş oluruz" diyen Akay, Türkiye'nin genç bir nüfusa ve ciddi birikimlere sahip olduğunu dile getirdi.

adana aas

Başkan Akay, gençlerin üretime yeniden canlılık getirerek gelecekte güzel günlerin kapısını aralayacaklarını söyleyerek, "Bugünün dünyası sizin dünyanız. Sakın geç kalmayın. Hemen arkadan yeni nesiller geliyor. Hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz. Zaman, şu anda sahip olduğumuz en değerli şeylerden biri" dedi ve tüm katılımcıları kutladı.

Etkinlik sonunda, jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu birinciye 20.000 TL, ikinciye 15.000 TL, üçüncüye 10.000 TL ve dördüncüye 5.000 TL ödülleri takdim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da çıkan kavgada 1 ölü

Diyarbakır'da çıkan kavgada 1 ölü