Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Meta yapay zeka ile üretilen görselleri işaretleyecek

Meta yapay zeka ile üretilen görselleri işaretleyecek

Facebook'un sahibi Meta, platformlarında yapay zeka ile üretilen görselleri tespit ederek işaretlemeyi planlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meta yapay zeka ile üretilen görselleri işaretleyecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Meta, Facebook, Threads ve Instagram platformlarında, OpenAI ve Microsoft gibi firmaların üretken yapay zekâları ile üretilen görsellerin tespit edilmesi ve etiketlenmesi için çalışmalara başlıyor. Önümüzdeki aylardan itibaren kullanıcılar, görsellerin yapay zekâ tarafından üretilmiş olup olmadığını görebilecek.

Meta yapay zeka ile üretilen görselleri işaretleyecek

Meta'nın Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, yapay zekâ ile üretilmiş görselleri işaretleyecek ve kullanıcıları görselin gerçek olmadığı konusunda bilgilendirecek. Meta, hâlihazırda kendi yapay zekâ araçlarıyla üretilen her içeriği etiketliyor.

Yeni geliştirilen yapay zekâ etiketleme aracı kullanılabilir hâle geldiğinde, Meta aynı işlemi OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock ve Google'ın araçları tarafından üretilen görseller için de gerçekleştirecek. Bu adım, yapay zekânın olası zararları ve kötüye kullanımları karşısında platformların güvenlik önlemleri almaya ve bir standart oluşturmaya odaklandıklarını gösteriyor.

Clegg, görsellerin etiketlenmesinin kolay olduğunu, ancak ses dosyaları ve videolar için durumun daha karmaşık olduğunu ve bu alanda gelişmeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Şirketlerin, şiddet ve çocuk istismarı içeren görsellerin engellenmesi için son on yılda kurduğu sistemin bu düzenleme için bir taslak olarak kullanılabileceğini de ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSÜ Geç Başvuru Ekranı 2024 Açıldı: MSÜ geç başvuru ücreti ne kadar, nereden yapılır?

MSÜ Geç Başvuru Ekranı 2024 Açıldı: MSÜ geç başvuru ücreti ne kadar, nereden yapılır?