Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Mersin'de ayın ilk dördün evresi gözlemlendi

Mersin'de ayın ilk dördün evresi gözlemlendi

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci 'Ay Gözlem Etkinliği' yoğun ilgi gördü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de ayın ilk dördün evresi gözlemlendi
KAYNAK: İHA

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde düzenlenen ikinci 'Ay Gözlem Etkinliği', gök bilim meraklıları tarafından büyük ilgi gördü. Ayın ilk dördün evresini gözlemleyen katılımcılar, gök bilim hakkında bilgi sahibi oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu’nun konuşmasının ardından, astronom Yonca Karaca ay hakkında bir sunum yaptı.

600 Kişilik Katılım

Etkinliğe yaklaşık 600 kişi kayıt yaptırdı ve yoğun ilgi gösterdi. Bugüne kadar 90 bin ziyaretçi ağırlayan merkez, önümüzdeki aylarda yaylalarda gözlem şenlikleri düzenlemeyi planlıyor. Etkinlikte katılımcılar, astronomlar eşliğinde mobil teleskoplar ve gözlemevindeki ana teleskopla ayı gözlemleme fırsatı buldu. Katılımcılar, gözlem sırasında merak ettikleri soruları astronomlara sorarak bilgi edindi.

A W229149 01 Result

'İnanılmaz Bir Talep Geldi'

Dr. Kemal Zorlu, ikinci gözlem etkinliğine yoğun talep olduğunu belirterek, 'Etkinliği sosyal medya hesaplarından duyurduğumuzda 500 kişilik kontenjan belirlemiştik. Ancak inanılmaz bir talep geldi. Etkinliğimize 600 civarında kayıt oldu ve daha fazla katılımcı gözlem yapmaya geldi. Merkezimiz gündüzleri de yoğun ilgi görüyor, bunu gece gözlem etkinlikleriyle taçlandırdık' dedi.

A W229149 04 Result

Yaylalarda Gözlem Şenlikleri Planlanıyor

Merkezin yaklaşık 7 ay önce açıldığını belirten Zorlu, bu süreçte yaklaşık 90 bin kişinin merkezi ziyaret ederek etkinliklere katıldığını dile getirdi. Merkezin yaz dönemine 4 atölye ile gireceğini ve çocukların bu atölyelere katılabileceklerini ifade etti. Ayrıca, merkezde yerleşik T35 teleskop, iki gece gözlem teleskobu ve bir güneş teleskobu bulunduğunu belirten Zorlu, 'Mobil teleskopları almaktaki amacımız, hem merkezimize gelemeyen çocuklara okullarında gözlem yaptırmak hem de mevsimin uygun ve ışık kirliliğinin az olduğu dönemlerde yaylalarda gözlem şenlikleri gerçekleştirmek. Önümüzdeki aylarda ilk gözlem şenliğimizi Darısekisi Örnek Köyü’nde yapacağız' dedi.

A W229149 03 Result

En Kompakt Bilim Merkezlerinden Biri

İklim ve Çevre Bilim Merkezi projesi tamamlandığında 120 deney düzeneğine sahip olacağını belirten Zorlu, 'Sona geldik. Hem deney düzeneklerimiz hem de atölyelerimiz eklendiğinde bilim merkezimiz oldukça kapasiteli bir hale gelecek. Burası dünyadaki en kompakt bilim merkezlerinden biri. Bir rota içerisinde birbirine uyumlu, etkileşimli deney düzeneklerini hızlıca gezebiliyorsunuz, bu açıdan önemli bir örnek teşkil ediyor' dedi.

Çocuklar ve Aileler Memnun Ayrıldı

Etkinliğe katılan 11 yaşındaki Dora Mireş, ayı gözlerken heyecanlandığını ve ileride bilim insanı olmak istediğini dile getirdi. Öğrencilerden Mehmet Temizsoy, özellikle ayın kraterlerine bakarken Atatürk kraterini de gördüğünü ifade etti. Uzayı çok merak eden Selman Emir Yılmaz ise 'Büyüyünce uzay bilimci olmak istiyorum' dedi. Oğluyla etkinliğe katılan Sümeyra Şeyho, organizasyondan memnun kaldığını belirtirken, İzdihar Mireş de internetten ve kitaplardan gördükleri ayı yakından gözlemlemenin güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tokat'ta Kurban Keseceğine Parmaklarını Kesti

Tokat'ta Kurban Keseceğine Parmaklarını Kesti