Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Mars'ta yaşam izlerine karşı daha da yakınlaşıldı

Mars'ta yaşam izlerine karşı daha da yakınlaşıldı

NASA'nın Mars Gezgini Perseverance, Mars'ta yaşam arayışında kritik bir hedefe ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mars'ta yaşam izlerine karşı daha da yakınlaşıldı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

NASA'nın Mars gezgini Perseverance, Mars'taki görevini tamamlayarak Mars'ta yaşam arayışında önemli bir kilometre taşı oldu. Perseverance, Jezero Krateri'nde 13 kaya çekirdeği deldi ve bu örnekleri Dünya'ya geri getirmek için sakladı. Bu örnekler, yaklaşık 3,5 milyar yıl önce Mars'ta yaşam olup olmadığını ortaya çıkarabilir.

Mars'ta yaşam izlerine karşı daha yakınlaşıldı

Perseverance'ın bu başarısı, Mars'ta yaşam arayışında önemli bir ilerlemedir. Örnekler, Dünya'daki laboratuvarlarda incelenerek Mars'ta geçmişte veya günümüzde yaşam olup olmadığına dair kanıtlar aranacak.

Perseverance'ın keşifleri arasında, geçmişte bir nehir tarafından oluşturulmuş katmanlı kum birikintileri de yer alıyor. Bu, geçmişteki mikrobiyal yaşamın izlerini hapsetmiş olabilecek bir jeolojik özellik.

Perseverance ayrıca, karbonat mineralleri içerdiği düşünülen bir dizi çözeltiyi araştırıyor. Bu araştırmalar sırasında demir fosfat da tespit edildi. Demir fosfat, Dünya biyolojisinin en temel elementlerinden biri olan fosforun, kraterde Marslı organizmalar tarafından kullanılabilecek bir formda var olduğu anlamına geliyor.

Mars'ta yaşam izlerine karşı daha yakınlaşıldı

Perseverance'ın Mars'taki görevi, Mars'ta yaşam arayışındaki en önemli görevlerden biri olmaya devam ediyor. Örnekler Dünya'ya getirildiğinde, Mars'ın geçmişi ve potansiyel olarak yaşamı hakkındaki anlayışımızı önemli ölçüde değiştirebilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doldurma Kabak Tatlısı nasıl yapılır? Doldurma Kabak Tatlısı tarifi

Doldurma Kabak Tatlısı nasıl yapılır? Doldurma Kabak Tatlısı tarifi