Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Hubble Noel ışıklarını andıran cüce galaksiyi görüntüledi

Hubble Noel ışıklarını andıran cüce galaksiyi görüntüledi

Hubble Uzay Teleskobu, Başak takımyıldızında yer alan UGC 8091 cüce galaksisini görüntüledi. Galaksi, parlak genç yıldızların oluşturduğu ışıltılı bir kütle nedeniyle Noel ışıklarını andırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hubble Noel ışıklarını andıran cüce galaksiyi görüntüledi
KAYNAK: Haber Merkezi

Shiftdelete.net haberine göre, Düzgün olmayan şekli nedeniyle düzensiz galaksi olarak adlandırılan UGC 8091, küçük boyutundan dolayı cüce galaksi olarak da biliniyor. Samanyolu gibi sarmal gökadaların veya pürüzsüz ve eliptik bir şekle sahip olan eliptik gökadaların aksine, düzensiz gökadalar çeşitli şekillerde olabilir.

Hubble Noel ışıklarını andıran cüce galaksiyi görüntüledi

Bu özel görüntü, Hubble'ın iki kamerası olan Geniş Alan Kamerası 3 ve Gelişmiş Araştırma Kamerası kullanılarak çekildi ve uzun yıllar boyunca alınan verileri birleştirdi. Hubble'ın cihazları öncelikle insan gözü gibi görünür ışık dalga boyuna bakar. Ancak aynı zamanda morötesi ve kızılötesi dalga boylarının küçük bir kısmına da bakabilirler.

Artık spektrumun kızılötesi kısmındaki nesneleri araştırmak isteyen gökbilimciler, yakın kızılötesinde çalışan üç ve orta kızılötesinde çalışan bir cihaza sahip olan James Webb Uzay Teleskobu'nu kullanma seçeneğine sahip. Ancak Hubble, görünür ışık gözlemleri için astronominin önde gelen araçlarından biri olmaya devam ediyor.

Hubble Noel ışıklarını andıran cüce galaksiyi görüntüledi

30 yılı aşkın bir süredir Hubble, yakın zamanda jiroskoplarından birinin arızalanmasıyla ilgili bir sorun da dahil olmak üzere çeşitli donanım hataları yaşadı. Ancak Hubble bilim adamlarının söylediğine göre, bunun gibi projeler için çalışmaya ve veri sağlamaya devam ediyor.

Bu projede asıl amaç milyarlarca yıl önce cüce galaksilerin, büyük patlamadan sonra evren genişledikçe soğuyan hidrojeni yeniden ısıtmadaki rolünü araştırmaya çalışmaktı.

Hubble Uzay Teleskobu, bilimsel araştırmalar sırasında yakaladığı bu gibi görüntülerle insanları estetiksel açıdan da mest ediyor. Bu görüntü, UGC 8091 cüce galaksisinin muhteşem güzelliğini gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş Bankası 500 milyon TL yeşil tahvil ihraç etti

İş Bankası 500 milyon TL yeşil tahvil ihraç etti