Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Halkalı Güneş tutulması ABD'den görüldü

Halkalı Güneş tutulması ABD'den görüldü

Halkalı Güneş tutulması güneşin çevresinde ateş çemberi oluşturarak ABD, Kanada, Meksika, Kolombiya ve Bolivya'dan görüldü. Bir sonraki halkalı Güneş tutulmasının 2046'da gerçekleşmesi bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halkalı Güneş tutulması ABD'den görüldü
MUHABİR: Süleyman Gezici

Merakla beklenen halkalı güneş tutulması sonunda gerçekleşti. Türkiye'den izlenemeyen tutulma, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika ve Kolombiya gibi ülkelerde gözlemlendi.

tutuldum

Tutulma, kısmi evresiyle başladı ve ardından Ay, Güneş'i tamamen kapatıp halkalı bir görünüm oluşturdu. Bu olay, yerel saatle 09.36'da başladı ve 12.51'de sona erdi. Ancak uzmanlar, güneş tutulması sırasında çıplak gözle doğrudan Güneş'e bakmamak konusunda uyarılarda bulundular.

Tutulma sırasında Güneş'teki ışık miktarındaki değişikliğin Dünya'nın "iyonosfer" adı verilen atmosfer tabakasını nasıl etkilediğini incelemek amacıyla ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), üç sondaj roketi fırlatmayı planladı.

tutull

Bir sonraki halkalı güneş tutulmasının 2046 yılında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu tür bir tutulma, Ay'ın Dünya'ya en uzak noktada olduğu zamanlarda meydana gelir ve "ateş çemberi" olarak adlandırılır, çünkü Güneş'i tamamen kapatamaz, halka şeklinde bir görünüm oluşturur. Tutulma başladığında, başlangıçta hilal şeklinde bir parçalı tutulma yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitimciler eylemde | Kentlerde stant ve çadır kurulacak

Eğitimciler eylemde | Kentlerde stant ve çadır kurulacak