Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Genç bilim insanı Emir Ersel Karakuş kanser araştırmasında başarı kazandı

Genç bilim insanı Emir Ersel Karakuş kanser araştırmasında başarı kazandı

İstanbul Fen Lisesi öğrencisi Emir Ersel Karakuş'un Oolong çayı üzerine yaptığı kanser araştırması uluslararası dergide yayımlandı

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genç bilim insanı Emir Ersel Karakuş kanser araştırmasında başarı kazandı
KAYNAK: İHA

İstanbul Nazmi Arıkan Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Emir Ersel Karakuş, nano-teknoloji alanındaki kanser araştırmasıyla dikkat çekiyor. Genç araştırmacı, Asya kültürlerine olan ilgisiyle Oolong çayının kanser tedavisinde kullanılabileceğini keşfetti. Bu önemli çalışma, uluslararası bilimsel dergi 'Journal of Drug Delivery Science and Technology'de yayımlandı.

Karakuş'un Keşfi ve Buluşu

Oolong çayının şifalı etkilerini keşfeden Karakuş, annesi Doç. Dr. Selcan Karakuş’un desteğiyle Camellia sinensis bitkisinden yararlanarak ‘nano-tanecikler’ geliştirdi. Bu buluşun, kolon kanseri ve göğüs kanseri hücrelerinin oluşumunu yavaşlattığı ve zararlı hücrelerin kendi kendini yok etme sürecini hızlandırdığı kanıtlandı. Araştırma sonuçları, ‘Journal of Drug Delivery Science and Technology’ dergisinde makale olarak yayımlandı. Karakuş, bu başarısıyla, bu alanda çalışan en genç bilim insanlarından biri olarak tarihe geçti.

Genç Bilim İnsanının Motivasyonu

Karakuş, çalışmasını yürütürken en büyük motivasyonunun insanlığa fayda sağlamak olduğunu belirtiyor. Karakuş 'Ailemin ve öğretmenlerimin de destekleri sayesinde bilime olan merakım, ülkeme hizmet etme arzumla birleşti. Mevcut bilgi ve birikimim ile özgün bir çalışma ortaya koymaktan gurur duyuyorum' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale Gelibolu'da icradan satılık 305 m² arsa

Çanakkale Gelibolu'da icradan satılık 305 m² arsa