Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Facebook ve Instagram'a yapay zeka geliyor

Facebook ve Instagram'a yapay zeka geliyor

Facebook ve Instagram'a yapay zeka destekli yeni görsel ve video düzenleme araçları geliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Facebook ve Instagram'a yapay zeka geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Meta, Facebook ve Instagram'a yapay zeka destekli yeni görsel ve video düzenleme araçları eklemeye hazırlanıyor. Bu araçlar sayesinde kullanıcılar, metinsel komutlar kullanarak fotoğraflarını düzenleyebilecek ve yüksek kalitede videolar üretebilecek. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bu yeni özelliklerin şirketin görsel üretimi için temel modeli Emu'da geliştirildiğini duyurdu.

Emu Edit, fotoğraflarınızda istenmeyen öğeleri kaldırmanıza, renkleri değiştirmenize veya yeni öğeler eklemenize olanak tanıyacak. Örneğin, bir fotoğraftaki bir kişiyi kaldırmak, arka planı değiştirmek veya bir nesne eklemek için 'fotoğraftan kişiyi kaldır', 'arka planı değiştir', 'nesne ekle' gibi metinsel komutlar kullanabileceksiniz.

EMU Video nedir?

Emu Edit, metinsel komutlar ile görsellerde değişiklikler yapmanızı sağlarken, Emu Video, metinsel komutlardan ve referans görsellerden videolar üretiyor. Emu Video ise metinsel komutlardan, referans görsellerden ya da bu iki girdinin bileşiminden videolar üretebiliyor. Örneğin, 'bir grup insan bir parkta piknik yapıyor' gibi bir komut vererek, bu komuta uygun bir video üretebileceksiniz. 

Şu an için araçların ne zaman Facebook ve Instagram'da kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak, Meta'nın bu yeni özellikler ile kullanıcıların görsel ve videolarını düzenlemek için uygulamayı terk etmesini önlemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Partili Suat Sarı'dan İBB adaylığı için açıklama

İYİ Partili Suat Sarı'dan İBB adaylığı için açıklama