Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Meta'nın Kullanıcı Fotoğraflarını İzinsiz Kullandığı Ortaya Çıktı

Meta'nın Kullanıcı Fotoğraflarını İzinsiz Kullandığı Ortaya Çıktı

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, yapay zeka modellerinin eğitimi ve geliştirilmesi için kullanıcıların sosyal medya fotoğraflarını kullandığını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Meta'nın Kullanıcı Fotoğraflarını İzinsiz Kullandığı Ortaya Çıktı
KAYNAK: AA

Meta, yapay zeka modelinin eğitimi için sosyal medyada herkese açık paylaşım yapan Avustralyalı kullanıcıların fotoğraflarını kullandığını doğruladı. ABC'nin haberine göre, Meta'nın gizlilik politikası yöneticisi Melinda Claybaugh, senato soruşturmasında Avustralya'daki kullanıcıların fotoğraflarının yapay zeka temelli dil modelinin geliştirilmesinde kullanıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meta Kullanıcı Fotoğraflarını İzinsiz Kullandığı Ortaya Çıktı

Avrupa ve Avustralya Arasındaki Farklar

Claybaugh, Avrupa'daki kullanıcıların fotoğraflarının yapay zeka eğitiminde kullanılmasını istemeleri durumunda “izin vermeme” seçeneği sunulmasının, Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gibi detaylı yasal düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Ancak Avustralya'da bu tür bir seçeneğin neden sunulmadığına dair bir açıklama yapmadı.

Avustralyalı Kullanıcıların Hakları ve İlgili Tepkiler

Claybaugh, "Avrupa'daki seçeneklerin hepsinin Avustralyalılar için de geçerli olmasını isterim, ben de dahil. Neden bu seçeneğe sahip olamıyorum?" diyerek durumu eleştirdi. Bu açıklamanın ardından Avustralyalı Senatör Tony Sheldon, teknoloji şirketlerinin yasaları göz ardı etmeden hareket etmeleri gerektiğini belirterek hükümete adım atma çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir Altıeylül'de icradan satılık 110 m² daire

Balıkesir Altıeylül'de icradan satılık 110 m² daire