Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Atmaca Füzesi hedefi tam isabetle vurdu

Atmaca Füzesi hedefi tam isabetle vurdu

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilen ATMACA Füzesi atışı, Türkiye'nin milli ve yerli teknolojilerle elde ettiği önemli bir başarı olarak dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayesinde başlatılan ve Roketsan tarafından yürütülen ATMACA Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen atışta, milli imkanlarla geliştirilen alt sistem ve bileşenlerle hedef tam isabetle vuruldu.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'den Yürekleri Isıtan Açıklama

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gelen sese kulak verin; o ses bizi geleceğe taşıyacak. Milli motorlarımızla güçlenen milli platformlarımız, savunma sanayiimizin tam bağımsızlık hedefine ivme katıyor, sahada oyunları değiştiriyor. Başkanlığımız himayesinde başlatılan ve Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA Füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirdiği atışta, hedefini başarıyla vurdu. Başta mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz olmak üzere projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Milli ve Yerli Teknolojilerle Üretilen ATMACA Füzesi ve KTJ-3200 Turbojet Motoruyla Başarıya Ulaşıldı

Türkiye'nin savunma sanayiinde yerli ve milli teknolojilere dayalı olarak geliştirilen ATMACA Füzesi, Kale Ar-Ge'nin Türkiye'nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirilen atışta, hedefini başarıyla vurarak önemli bir başarı elde etti.

Projede Emek Geçen Herkes Tebrik Edildi

ATMACA Projesi kapsamında gerçekleştirilen atışta başarı sağlanmasıyla birlikte, projede yer alan mühendisler ve teknik ekipler, elde edilen bu önemli başarı dolayısıyla tebrik edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oscar'da heyecan dorukta: Adaylar kimler?

Oscar'da heyecan dorukta: Adaylar kimler?