Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Apple yanlış bilgilendirme davasını kaybetti

Apple yanlış bilgilendirme davasını kaybetti

Apple, Cook'un Çin'deki işleri hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili açılan davada anlaşmaya vardı. Ödenecek 490 milyon dolarlık tazminat, dikkatleri üzerine çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Apple yanlış bilgilendirme davasını kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Apple, bir grup yatırımcıyla olan dava sürecinde anlaşmaya vardı. Yatırımcılar, Apple CEO'su Tim Cook'un Çin'deki işlerle ilgili yanlış bilgilendirme yaptığını iddia ederek şirkete dava açmışlardı. California'daki ABD Bölge Mahkemesine sunulan ön anlaşma kapsamında Apple, 490 milyon dolarlık bir ödemeyi kabul etti. Bu anlaşma, Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarının düşüşü ve ABD-Çin ticaret gerilimi gibi faktörlerle mücadele ettiği bir dönemde geldi.

Davaya konu olan olaylar arasında, Cook'un 1 Kasım 2018'deki analist görüşmesinde Çin pazarındaki satışların durumuyla ilgili yaptığı açıklamalar ve 2 Ocak 2019'da yapılan gelir tahmini düşüşü bulunuyor. Cook'un yorumları ile gelir tahmini arasındaki çelişki, yatırımcıların dikkatini çekmiş ve bu durum Apple hisselerinin değerinde düşüşe neden olmuştu.

Anlaşmanın detayları arasında, Cook'un açıklamaları ve gelir tahmini arasındaki zaman diliminde Apple hisselerini satın alan yatırımcıların tazminat alması da bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de TikTok yasağı Apple ve Tesla'yı da etkileyebilir

ABD'de TikTok yasağı Apple ve Tesla'yı da etkileyebilir