Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Apple Watch garantisi dışındaki modeller onarılamayacak!

Apple Watch garantisi dışındaki modeller onarılamayacak!

Apple Watch ithalat yasağı, 25 Aralık 2023'te yürürlüğe girecek. Bu, Apple'ın kandaki oksijeni algılama teknolojisine sahip Apple Watch'ları Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal etmesini yasaklayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Apple Watch garantisi dışındaki modeller onarılamayacak!
KAYNAK: Haber Merkezi

Donanımhaber'in haberine göre, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından alınan kararla birlikte, kandaki oksijen düzeyini ölçen Apple Watch'ların ithalatına yönelik yasağın 25 Aralık 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği duyuruldu. Bu yasak, Apple'ın Amerika'da üretilmeyen bu özelliklere sahip saat modellerini getiremeyeceği anlamına geliyor.

Apple Watch garantisi dışındaki modeller onarılamayacak!

Kararın ardından Apple, online satış platformlarında Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 modellerinin satışını durdurdu. Ayrıca, mağaza içi satışların da 24 Aralık'tan sonra sona ereceği açıklandı. Özellikle kandaki oksijen düzeyini ölçen modellerin ithalat yasağı, garanti dışındaki onarımları engelleyecek ve değişim olmayacak.

Yasağın yürürlüğe girmesinin ardından kullanıcılar, Apple Watch'larını onarmak için donanım değişim programını beklemek zorunda kalacak. Bu süreçte, garantisi devam eden saatler için değişim hizmeti sağlanacak ancak garantisi dışında kalan modellerin onarımları yapılamayacak.

Apple, bu duruma çözüm olarak kandaki oksijen algılama algoritması için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığını belirtiyor. Bu güncelleme, Apple Watch'un yasağın etkilerini hafifletmesi ve ürünlerin tekrar satışa sunulabilmesi adına önemli bir adım olabilir. Ancak, bu sürecin nasıl ilerleyeceğini görmek için Beyaz Saray'ın 25 Aralık'a kadar süresini kullanması bekleniyor. Beyaz Saray'ın yasağı veto etme kararı, Apple'ın satışlarını durdurmayı engelleyebilir, ancak şu ana kadar böyle bir adım atılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü biyografisi

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü biyografisi