Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Apple Hindistan'da üretime başlıyor

Apple Hindistan'da üretime başlıyor

Apple, üretimi Çin'den Hindistan'a kaydırmayı planlayarak iPhone 17 serisi için bazı Çin fabrikalarını kapatma kararı aldı. Şirket, bu adımı 2025 yılında tanıtılması beklenen iPhone 17 serisiyle atmayı hedefliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Apple Hindistan'da üretime başlıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Apple, pandemi ve diğer nedenlerle Çin'deki üretimde yaşanan sorunlarla başa çıkmak ve tedarikle ilgili riskleri azaltmak amacıyla Çin dışındaki üretim bölgelerine kaydırma sürecine devam ediyor. Bu kapsamda iPhone 17'nin üretimi için Hindistan'a yönelmeyi planlıyor.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 17 serisinin Çin'de üretilmeyen ilk iPhone serisi olacağını öne sürdü. İlgili kaynaklara göre Apple, 2024 yılında iPhone 17 serisinin üretimini Hindistan'a kaydırarak, 2025 yılında tanıtımını yapmayı planlıyor. Ancak bu, Apple'ın tamamen Çin'den vazgeçeceği anlamına gelmiyor; pro modeller için üretim yeri hala Çin olarak kalacak.

Apple'ın iPhone üretimini Hindistan'a taşıma hamlesi, Çin bağımlılığını azaltarak, şirketin Çin dışında iPhone üretmeye yönelik ilk büyük adımını temsil ediyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Altın Madalyalı Genci Ağırladı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Altın Madalyalı Genci Ağırladı