Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Antalya’da gündem yangın güvenliği

Antalya’da gündem yangın güvenliği

MMO Antalya Şubesi ile ANTGİAD işbirliğinde TÜYAK desteğiyle “Binalarda Yangın Güvenliği Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmacıları, afetlere karşı önlemlerin sonradan değil önceden alınması gerektiğinin altını çizdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da gündem yangın güvenliği
KAYNAK: MMO Antalya Şubesi/Bülten

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi ve Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) işbirliğinde düzenlenen Binalarda Yangın Güvenliği Farkındalık Sempozyumu 12 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı’nın da (TÜYAK) destekleri ile MMO Antalya Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIMLAR

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, “TMMOB Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak geleneğimizden gelen kültürle, kentimizin sorunlarına ve oluşabilecek her türlü soruna duyarlı olmayı bir görev olarak kabul ediyor, bu kapsamda da sorunlara ya da sorun teşkil edebilecek konulara çözüm odaklı yaklaşımlar üretme ve öneriler sunma bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. 

DAR SOKAKLARA DİKKAT

MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca konuşmasında, Kaleiçi örneğini işaret ederek, “Kaleiçi gibi dar sokaklar üzerine, genellikle ahşap malzemeden imal yapılaşma alanları olarak tanımlayabileceğimiz özellikli bina ve yerleşim alanlarıdır. Yakın zamanda yaşanan yangın afeti ve verilen can kayıpları bu gibi yerleşim alanları için alınacak tedbirlerin önemini gözler önüne sermektedir” dedi.

ÇARESİZ KALMAYALIM

Atmaca’nın ardından kürsüye çıkan ANTGİAD Başkanı Osman Sert ise, Binalarda Yangın Güvenliği sempozyumunu birkaç açıdan son derece önemli gördüğünü ifade ederek, “Yangın gerçeği  aslında Antalya’nın gündeminden hiç çıkmayan bir konudur. Yangın denince tüm Antalyalıların aklına ilk olarak orman yangınları gelir. Orman yangınları maalesef bu coğrafyanın bir gerçeği olmuştur. Manavgat yangının acısı halen yüreklerimizdedir. Bu vesileyle o cehennemi anımsatan yangını söndürmek, yanan yerleri tekrar ağaçlandırmak, halkımızın yaralarını sarmak için verilen mücadeleyi de takdirle karşıladığımızı bilmenizi isterim. Ancak orman yangınları bizlere göstermiştir ki yangınla daha çıkmadan, ya da küçükken mücadele etmek gerekir. Kontrolü kaybettiğinizde, doğa da aleyhinizde hamleler yaptığında artık iş işten geçmiştir. Önünde dünyanın en iyi yangın söndürme teşkilatları bile çaresiz kalmaktadır” dedi.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 18.30.16

SUNUMLAR YAPILDI
Konuşmaların ardından başlayan sempozyum 2 oturumdan oluşurken, ilk oturumda Dr. Gökhan Balık ‘Yangın Güvenliğinin Önemi ve Mevcut Yangın Yönetmeliği’ ve ‘Mesken Tipi Mevcut Binalarda Alınması Gereken Önlemler' konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Sempozyumun panelistleri arasında yer alan TÜYAK Başkanvekili Taner Kaboğlu da, 'Turizm Tesisleri ve Konaklama Amaçlı Binalarda Alınması Gereken Önlemler' konularında sunumunu gerçekleştirdi. İkinci oturum ise panel şeklinde gerçekleştirilirken, ‘Öncelikli Bina ve Yerleşim Alanlarında Yangın Yönetmeliği Uygulamaları’ konusu ele alındı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Üniversitesi hacklendi! 35 bin öğrencinin verileri ele geçirildi

Devlet Üniversitesi hacklendi! 35 bin öğrencinin verileri ele geçirildi