Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Antalya uyarıyor! Araç şarj istasyonları denetleniyor mu?

Antalya uyarıyor! Araç şarj istasyonları denetleniyor mu?

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, elektrikli araçların şarj istasyonlarının denetlenmesi gerektiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya uyarıyor! Araç şarj istasyonları denetleniyor mu?

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, elektrikli araçların şarj istasyonlarının denetlenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Tat, “Yüksek güce sahip hızlı şarj istasyonlarının kurulumunda yapılan hatalar, ciddi can ve mal kayıplarına neden olabilecek potansiyel riskler barındırmaktadır” uyarısında bulundu.

Güvenlik Sorunları ve Standartlara Uygunluk

Başkan Tat, hızlı şarj istasyonlarının kurulumunda göz önünde bulundurulması gereken belirli standartlar ve denetim mekanizmaları olması gerektiğini vurguladı. Ancak, mevcut durumda şarj istasyonlarının kurulumunda standartlara uygunluk ve güvenlik konularında yeterli denetim mekanizmaları bulunmadığını belirtti.

Yetkililerin Harekete Geçmesi Çağrısı

Başkan Şaban Tat, “Elektrik Mühendisleri Odası olarak, vatandaşların güvenliği açısından hızlı şarj istasyonlarının kurulumunda belirli kriterlerin ve denetimlerin sağlanmasının önemine vurgu yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına bu adımların acilen atılması gerekmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin harekete geçmelerini beklediğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beni aldatmanın bedeli bu!

Beni aldatmanın bedeli bu!