Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Antalya bilim ve teknolojinin merkezi

Antalya bilim ve teknolojinin merkezi

Kepez Belediyesi'nin düzenlediği 2. Antalya Bilim Festivali, 19-22 Ekim tarihleri arasında Dokumapark'ta başlıyor. 50 bin metrekarelik alanda düzenlenecek festival, her yaşa hitap eden yüzlerce bilimsel atölye, bilim gösterileri ve yeni teknoloji ürünlerinin sergileneceği bir etkinlik olacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya bilim ve teknolojinin merkezi
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Festivalin açılışına sayılı günler kala, hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Dokumapark'ın batısında 7 bin ton sıcak asfalt dökülerek, festival alanının toplam 50 bin metrekareye çıkartılmasıyla, aynı anda 150 bin kişiye hitap edilebilecek.

Yeni teknoloji ürünü

Festivalde, Türkiye savunma sanayisinin ürettiği helikopter, zırhlı araçlar, füzeler başta olmak üzere yeni teknoloji ürünlerinin sergileri yer alacak. Ayrıca, kurulan sahnede eğlenceli vakit geçirme imkanı sunulacak.

Büyük öğrenci akını

Kepez Belediyesi'nin Antalya Bilim Merkezi, 27 farklı atölyelerinin eğitim çalışmalarını, 130 üniversiteli öğrenci takviyesi ile sunacak. Ayrıca TÜBİTAK, 34 farklı okul, üniversiteler de kendi atölyelerini uygulayacak. TÜBİTAK kendi standında çeşitli bilim gösterileri yapacakken, bir yandan da robot gösterileri ve simülasyon deneyimi yaşatılacak. Merkezin Bilim ve Teknoloji Tırı'nı merak edenler rehberler eşliğinde gezebilecekken, 100'e yakın otobüs merkez ve ilçe okullardan öğrenci taşıyacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail saldırısında gazeteci katliamı

İsrail saldırısında gazeteci katliamı