Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Amazon'dan yeni gelişme yapay zekasını tanıttı

Amazon'dan yeni gelişme yapay zekasını tanıttı

Amazon, şirketler için yapay zeka asistanı Amazon Q'yu tanıttı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amazon'dan yeni gelişme yapay zekasını tanıttı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Amazon, şirketler için özel tasarlanmış yapay zekası Amazon Q'yu tanıttı. Amazon Q, özellikle iş yerlerinde günlük görevlerde çalışanlara yardımcı olmayı hedefliyor. Yapay zeka, şirketlerdeki strateji belgelerini özetleme, şirket içi destek biletlerini doldurma ve şirket politikalarıyla ilgili sorulara yanıt verme gibi yeteneklere sahip.

Amazon Web Services'in CEO'su Adam Selipsky, yaptığı bir röportajda, Amazon Q'nun milyonlarca insanın iş hayatında bir iş arkadaşı olma potansiyeline sahip olduğuna inandıklarını ifade etti.

Amazon Q, şirketlerin yapay zekaları tercih etmemelerindeki en büyük nedenlerden biri olan gizlilik ve güvenlik konusuna özel olarak odaklanıyor. Şirketlerin verilerinin gizli tutulacağı tanıtımda özellikle vurgulandı.

Amazon Q, aylık abonelik sistemi ile 20 dolardan kullanıcılara sunulacak.

Amazon nedir?

Amazon.com, Inc. Seattle, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış, ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. Google, Apple, Microsoft, ve Facebook ile birlikte B.D. bilgi teknolojisi endüstrisindeki "En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunmaktadır. Şirket, 'dünyanın en etkili ekonomik ve kültürel güçlerinden biri' ve "dünyanın en değerli markalarından biri' olarak anılmaktadır.

Amazon, 5 Temmuz 1994'te Bellevue, Washington'da Jeff Bezos tarafından kuruldu. Şirket ilk olarak kitapların satıldığı bir çevrimiçi pazar yeri olarak ortaya çıktı, ancak zamanla elektronik araçlar, video oyunları, giyim, mobilya, yiyecek, oyuncak, ve mücevher satacak kadar genişledi. 2015'te, piyasa değeri açısından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en değerli perakendeci şirket olarak Walmart'ı geride bıraktı. Amazon, 2017'de Whole Foods Market'i $13,4 milyar karşılığında satın aldı ve bu da fiziksel bir perakendeci olarak sektördeki büyüklüğünü önemli ölçüde artırdı. 2018'de Bezos, iki günlük teslimat hizmeti şirketi olan Amazon Prime'ın dünya çapında 100 milyon aboneyi aştığını duyurdu.

Amazon'dan yeni gelişme yapay zekasını tanıttı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları açıklandı

VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları açıklandı