Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Airbus'ın yeni deneysel kanadı

Airbus'ın yeni deneysel kanadı

Airbus, uçakların yakıt tüketimini azaltmak için yeni bir deneysel kanat modeli üzerinde çalışıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Airbus'ın yeni deneysel kanadı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Havacılık devi Airbus, uçakların yakıt tasarrufunu artırmayı hedefleyen yeni bir deneysel kanat modelini test ediyor. Bu yeni kanat modeli, ilk kez 6 Kasım’da Fransa’daki Toulouse-Blagnac Havaalanı’ndan havalandı. Airbus, bu projenin gelecekteki tüm uçaklar için kanat aerodinamiğini ve performansını iyileştirecek ve optimize edecek teknolojileri hızlandırmaya ve uygulamaya odaklandığını belirtiyor. Bu, uçakların kanatlarını kullanma biçimlerini geliştirerek yakıt tüketimini azaltmalarını sağlayacak devrim niteliğinde bir yol bulabilir.

Airbus, Citation VII model uçağını, şirketin uçaklarının CO2 emisyonlarını azaltmaya yardımcı olması için yeni motor çözümleri ve konfigürasyonlarıyla uyumlu olduğunu söylediği yeni deney kanadıyla donattı. Bu, Airbus’ın uçaklardan kaynaklanan emisyonları azaltmak ve onları daha yakıt tasarruflu hale getirmek için üzerinde çalıştığı birçok projeden sadece biri.

Şirket, deneysel kanatlarda tam olarak neyin yeni olduğunu veya başarılı olmaları halinde karbon ayak izini ne kadar düşüreceğini paylaşmadı. Ancak bu, Airbus'ın uçaklardan kaynaklanan emisyonları azaltmak ve onları daha yakıt tasarruflu hale getirmek için üzerinde çalıştığı birçok projeden sadece biri.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğrencilerden kan bağışına destek!

Öğrencilerden kan bağışına destek!