Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji 13 Yaşındaki Çocuk Tetrisi Yendi!

13 Yaşındaki Çocuk Tetrisi Yendi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişen 13 yaşındaki bir bilgisayar oyuncusu, dünyanın en ikonik oyunlarından biri olan Tetris'i resmi olarak yenen ilk kişi oldu. Willis Gibson, oyun dünyasında "Blue Scuti" olarak tanınıyor ve 21 Aralık'ta Tetris'in orijinal versiyonunda 157. seviyede oyunu kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
13 Yaşındaki Çocuk Tetrisi Yendi!

Tetris, blokları düşürerek sıralamaya çalışan oyuncular için eğlenceli bir zeka oyunu olmasının yanı sıra, sınırsız seviyelere sahip olmasıyla da biliniyor. Ancak Gibson, Tetris'in yazılımındaki bir hatayı kullanarak oyunun "kill screen" olarak adlandırılan son seviyesine ulaşan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

13 Yaşındaki Çocuk Tetrisi Yendi!-2

Oyunun yapımcılarından Tetris CEO'su Maya Rogers, Willis Gibson'in bu başarısını "efsanevi oyunun kabul edilmiş tüm sınırlarına meydan okuyan bir zafer" olarak nitelendirdi. Tetris, 40. yılını kutlayacağı bu dönemde, Gibson'un bu oyunu nasıl yendiği ve yazılımın sınırlarını nasıl zorladığı oyun dünyasında büyük bir konuşma konusu haline geldi.

Tetris'in sınırsız dünyasında, Blue Scuti'nin başarısı genç yaşına rağmen büyük bir övgüyü hak ediyor. Oyun dünyası, Gibson'un bu başarısıyla bir kez daha genç yeteneklere açık olduğunu kanıtlıyor. Tetris'te yaşanan bu çığır açan an, oyun severleri heyecanlandırırken, Blue Scuti'nin ne kadar daha ileri gidebileceği merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karnabahar köftesi nasıl yapılır? Karnabahar köftesinin püf noktası

Karnabahar köftesi nasıl yapılır? Karnabahar köftesinin püf noktası