Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş'ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy kimdir?

Beşiktaş'ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy kimdir?

18 yaşındaki Semih Kılıçsoy, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncusu oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş'ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy kimdir?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Beşiktaş'ın başarılı genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, adını Avrupa kupalarında rekorlarla yazmaya devam ediyor.

Beşiktaş'ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy kimdir?

Semih Kılıçsoy kimdir?

15 Ağustos 2005 tarihinde İstanbul'da doğan ve Beşiktaş takımında santrafor pozisyonunda görev yapan Kılıçsoy, futbol kariyerine Gaziosmanpaşa Venüs ve Gop Venüs alt yapısında başlamıştır. Arnavutköy Yaylaspor'un altyapısında da forma giydikten sonra, 2016 yılında Beşiktaş Futbol Akademi'ye transfer olmuştur.

Beşiktaş'ın genç ve rezerv takımlarında gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Semih Kılıçsoy, 2021 yılında kulübüyle 2023 yılına kadar sürecek profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükselme hakkını elde etti. Kariyerine Beşiktaş 19 Yaş Altı Futbol Takımı ile başlayan genç futbolcu, U-19 Süper Ligi'nde çıktığı 17 maçta 18 gol atarak adından söz ettirdi.

2022-23 sezonunda Beşiktaş formasını giyen Semih Kılıçsoy, Süper Lig'deki ilk maçına 26 Şubat 2023 tarihinde Antalyaspor karşısında çıktı ve bu maçta 58. dakikada Jackson Muleka'nın yerine oyuna dahil olarak dikkatleri üzerine çekti.

Genç yetenek, 2023-24 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Arnavutluk temsilcisi KF Tirana'ya karşı attığı golle adını kulüp tarihine yazdırdı. 90+4. dakikada attığı golle Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncusu unvanını elde etti. Onur Bulut'un yerine oyuna girdiği 83. dakikada kaydettiği bu gol, genç futbolcunun potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye alt yaş kategorilerinde de başarılı performans sergileyen Semih Kılıçsoy, sırasıyla U14, U15, U17, U19 millî takımlarında forma giyerek 27 maçta 21 gol attı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarihi Kozan Kalesi restore ediliyor

Tarihi Kozan Kalesi restore ediliyor